Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1. Which piece of technology did Atwood invent?
a) The LongPen – robotic writing technology that allows authors, and others, to sign paper remotely
b) Writing World – an app that enables amateur writers to collaboratively create and self-publish stories online
c) Earthface – a web-based rogues gallery, where users can add their own defaced images of environmental villains
d) The She-reader, an app that switches masculine and feminine pronouns in ebooks
Ans: a The LongPen – robotic writing technology that allows authors, and others, to sign paper remotely
Q2: What happens to female Crakers when they are on heat?
a) They take to the hills
b) Their abdomens and buttocks turn blue
c) They sing loudly with their eyes shut
d) Their hair turns pink
Ans b: Their abdomens and buttocks turn blue
Q3: How many of Atwood’s novels have been shortlisted for the Booker prize?
a) 0
b) 3
c) 5
d) 6
Ans c: 5
Q4: From which novel does this quote come? “Nature full strength is more than we can take, Adam One used to say. It’s a potent hallucinogen, a soporific, for the untrained Soul. We’re no longer at home in it. We need to dilute it. We can’t drink it straight. And God is the same. Too much God and you overdose. God needs to be filtered.”
a) Oryx and Crake
b) MaddAddam
c) The Year of the Flood
d) The Blind Assassin
Ans c: The Year of the Flood
Q5: Which science fiction prize did The Handmaid’s Tale win?
a) Nebula award
b) Hugo award
c) Arthur C Clarke award
d) Prometheus award
Ans c: Arthur C Clarke award
Q6: What is the name of the fictional Ontario town in which The Blind Assassin is set?
a) Saugeen Shores
b) Deep River
c) South Bruce Peninsula
d) Port Ticonderoga
Ans d: Port Ticonderoga
Q7: In The Handmaid’s Tale, handmaids are renamed after their male owners. What is the name of the novel’s narrator?
a) Ofglen
b) Offred
c) Ofwarren
d) Ofsted
Ans b: Offred
Q8: What was the title of the online novella on which Atwood collaborated with Naomi Alderman in 2012?
a) Happy Zombie Sunrise
b) Love Songs of a Terminator
c) Frankenstein’s Monster Song
d) Bluebeard’s Egg
Ans a: Happy Zombie Sunrise

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }