Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Multiple choice question for engineering

Set 1

1. Standard Enforcer is a
a) Static Testing Tool
b) Dynamic Testing
c) Static & Dynamic Testing
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Static Testing tools are those that perform analysis of the the program without executing them at all.

2. Many applications using static analysis find 0.1-0.2% NCSS. NCSS stands for
a) Non-Code Source Statement
b) Non Comment Source Sentence
c) Non-Comment Source Statement
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c

3. Which testing tool does a simple job of enforcing standards in a uniform way of many programs?
a) Static Analyzer
b) Code Inspector
c) Standard Enforcer
d) Both Code Inspector & Standard Enforcer

View Answer

Answer: d [Reason:] A standard enforcer is just like a code inspector, except that the rules are generally simpler. Standard enforcer looks at only single statements while the static analyzer looks at whole programs.

4. Software Testing with real data in real environment is known as
a) alpha testing
b) beta testing
c) regression testing
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Beta testing is the last stage of testing, and normally can involve sending the product to beta test sites outside the company for real-world exposure or offering the product for a free trial download over the Internet.

5. Which of the following testing tools examine program systematically & automatically ?
a) Code Inspector
b) Static Analyzer
c) Standard Enforcer
d) Coverage Analyzer

View Answer

Answer: b [Reason:] A static analyzer operates from a pre-computed database o descriptive information derived from the source text of the program.

6. Which testing tool is responsible for documenting programs ?
a) Test/File Generator
b) Test Harness System
c) Test Archiving Systems
d) Coverage Analyzer

View Answer

Answer: c [Reason:] The answer is self-explanatory.

7. Beta Testing is done by
a) Developers
b) Testers
c) Users
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c

8. Standard enforcer tool looks at the whole program.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] This tool looks at only single statements.

9. Debugging Program is a program which runs concurrently with the program under test & provide commands to
a) examine memory & registers
b) stop execution at a particular point
c) search for references for particular variables, constant and registers
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Debugging is a methodical process of finding and reducing the number of bugs, or defects, in a computer program or a piece of electronic hardware, thus making it behave as expected.

10. Execution Verifier is a dynamic tool that is also known as
a) Test File Generator
b) Coverage Analyzer
c) Output Comparator
d) Test Harness System

View Answer

Answer: b

Set 2

1. Which of the following is the task of project indicators:
a) help in assessment of status of ongoing project
b) track potential risk
c) help in assessment of status of ongoing project & track potential risk
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c

2. Which of the following does not affect the software quality and organizational performance?
a) Market
b) Product
c) Technology
d) People

View Answer

Answer: a [Reason:] Market is a collection of competitors, stakeholders, users each having different views on the product. So it does not affect the software quality.

3. The intent of project metrics is:
a) minimization of development schedule
b) for strategic purposes
c) assessing project quality on ongoing basis
d) minimization of development schedule and assessing project quality on ongoing basis

View Answer

Answer: d [Reason:] A project metric is a quantitative measure of the degree to which a system, component or process possesses an attribute.

4. Which of the following is not a direct measure of SE process?
a) Efficiency
b) Cost
c) Effort Applied
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Efficiency is an indirect measure.

5. Which of the following is an indirect measure of product?
a) Quality
b) Complexity
c) Reliability
d) All of the Mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] All the mentioned options are indirect measures of a product.

6. In size oriented metrics, metrics are developed based on the ___________________
a) number of Functions
b) number of user inputs
c) number of lines of code
d) amount of memory usage

View Answer

Answer: c

7. Which of the following is not an information domain required for determining function point in FPA ?
a) Number of user Input
b) Number of user Inquiries
c) Number of external Interfaces
d) Number of errors

View Answer

Answer: d [Reason:] FPA includes five domains namely input, output, inquiries, interface and logical files.

8. Usability can be measured in terms of:
a) Intellectual skill to learn the system
b) Time required to become moderately efficient in system usage
c) Net increase in productivity
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

9. A graphical technique for finding if changes and variation in metrics data are meaningful is known as
a) DRE (Defect Removal Efficiency)
b) Function points analysis
c) Control Chart
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Others options are formulaes.

10. Defects removal efficiency (DRE)depends on:
a) E – errors found before software delivery
b) D – defects found after delivery to user
c) Both E and D
d) Varies with project

View Answer

Answer: c [Reason:] DRE = E / (E + d).

Set 3

1. Object oriented analysis and design can be handled by the one who knows UML.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] The Unified Modeling Language includes a set of graphic notation techniques to create visual models of object-oriented software-intensive systems.

2. At Conceptual level Class diagrams should include
a) operations only
b) attributes only
c) both operations and attributes
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In software engineering, a class diagram in the Unified Modeling Language (UML) is a type of static structure diagram that describes the structure of a system by showing the system’s classes, their attributes, operations, and the relationships among objects.

3. Select the statement true for activity diagrams.
a) They can be used to discover parallel activities
b) They are used to depict workflow for a particular business activity
c) Activity diagram do not tell who does what and are difficult to trace back to object models
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Activity diagrams are graphical representations of workflows of step wise activities and actions with support for choice, iteration and concurrency.

4. Constraints can be represented in UML by
a) {text}
b) [text].
c) Constraint
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Constraints are represented by {text string}.

5. What is an object?
a) An object is an instance of a class
b) An object includes encapsulation of data
c) An object is not an instance of a class
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] An object is an instance of a class.

6. What is an abstract class?
a) A class that has direct instances, but whose descendants may have direct instances
b) A class that has direct instances, but whose descendants may not have direct instances
c) A class that has no direct instances, but whose descendants may have direct instances
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] An abstract type is a type in a nominative type system which cannot be instantiated directly.

7. Which of the following are the valid relationships in Use Case Diagrams
a) Generalization
b) Include
c) Extend
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Generalization, include, extend all of these are valid relationships in use case diagrams.

8. Which of the following statement(s) is true about interaction diagrams?
a) Interaction diagrams are at their best when they deal with one main design flow and not multiple variants that can happen
b) Interaction diagrams are good at designing part or all of one use case’s functionality across multiple objects
c) Interaction diagrams allow the analyst to show iteration and conditional execution for messaging between objects
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Interaction diagram is used to describe some type of interactions among the different elements in the model. So this interaction is a part of dynamic behaviour of the system.

9. UML interfaces are used to:
a) specify required services for types of objects
b) program in Java, but not in C++ or Smalltalk
c) define executable logic to reuse across classes
d) define an API for all classes

View Answer

Answer: a [Reason:] An interface is like a template design for a class that contains no data or implementation; only definitions for methods, properties etc.

10. Referring to the attached diagram, the arrow indicates:
a) Navigability
b) Dependency
c) Association
d) Refers to

View Answer

Answer: a [Reason:] The arrows describe the ways you can navigate.

Set 4

1. Which of the following is golden rule for interface design?
a) Place the user in control
b) Reduce the user’s memory load
c) Make the interface consistent
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These golden rules actually form the basis for a set of user interface design principles that guide this important software design activity.

2. Which of the following is not a design principle that allow the user to maintain control?
a) Provide for flexible interaction
b) Allow user interaction to be interrupt-able and undo-able
c) Show technical internals from the casual user
d) Design for direct interaction with objects that appear on the screen

View Answer

Answer: c [Reason:] The user interface should move the user into the virtual world of the application.

3. Which of the following is not a user interface design process?
a) User, task, and environment analysis and modeling
b) Interface design
c) Knowledgeable, frequent users
d) Interface validation

View Answer

Answer: c [Reason:] These are the end user for whom the product is being built.

4. When users are involved in complex tasks, the demand on __________ can be significant.
a) short-term memory
b) shortcuts
c) objects that appear on the screen
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The interface should be designed to reduce the requirement to remember past actions and results.

5. Which of the following option is not considered by the Interface design?
a) the design of interfaces between software components
b) the design of interfaces between the software and human producers and consumers of information
c) the design of the interface between two computers
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c

6. A software might allow a user to interact via
a) keyboard commands
b) mouse movement
c) voice recognition commands
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] All the mentioned input mediums are available today.

7. A software engineer designs the user interface by applying an iterative process that draws on predefined design principles.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The statement is true.

8. What incorporates data, architectural, interface, and procedural representations of the software?
a) design model
b) user’s model
c) mental image
d) system image

View Answer

Answer: a [Reason:] The requirements specification may establish certain constraints that help to define the user of the system, but the interface design is often only incidental to the design model.

9. What establishes the profile of end-users of the system?
a) design model
b) user’s model
c) mental image
d) system image

View Answer

Answer: b [Reason:] To build an effective user interface, all design should begin with an understanding of the intended users, including their profiles of their age, physical abilities, education, etc.

10. What combines the outward manifestation of the computer-based system , coupled with all supporting information that describe system syntax and semantics?
a) mental image
b) interface design
c) system image
d) interface validation

View Answer

Answer: c [Reason:] When the system image and the system perception are coincident, users generally feel comfortable with the software and use it effectively.

Set 5

1. CASE stands for
a) Cost Aided Software Engineering
b) Computer Aided Software Engineering
c) Control Aided Software Engineering
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] CASE tools purpose is to make the work of software development and maintenance easier and more reliable.

2. CASE tools are used only during the software testing phase.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] CASE tools support the developer when performing one or more phases of the software life cycle and/or support software maintenance.

3. Which of the following is not a type of CASE tool?
a) Lower
b) Classic
c) Real
d) Middle

View Answer

Answer: d [Reason:] Lower and Upper CASE tools support analysis and design.

4. What stores all changes and info related to the project from development through maintenance in CASE tools?
a) Database
b) Repository
c) Registers
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The main component of real CASE tools is the repository which stores all changes.

5. What kind of support is provided by the Repository Query CASE tool?
a) Editing text and diagrams
b) Display of parts of the design texts
c) Cross referencing queries and requirements tracing
d) Display of parts of the design texts AND Cross referencing queries and requirements tracing

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

6. What kind of support is provided by the Code Generation CASE tool?
a) Cross referencing queries and requirements tracing
b) Transformation of design records into application software
c) Compiling, interpreting or applying interactive debugging code
d) Transformation of design records into application software AND Compiling, interpreting or applying interactive debugging code

View Answer

Answer: b [Reason:] Code Generation tool aids in transformation of design records into prototypes or application software compatible with a given software development language.

7. Logical design errors can be resolved using both classic and real CASE tools.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] Classic CASE tools include interactive debuggers and compilers which do not serve the required purpose.

8. CASE-generated updated documentation enables easier and more reliable identification of software failure causes.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

9. What kind of support is provided by the Code Editing CASE tool?
a) Management of design documents and software code versions
b) Transformation of design records into application software
c) Compiling, interpreting or applying interactive debugging code
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Code editing tool serves the purpose of compiling, interpreting or applying interactive debugging code specific coding language or development tool.

10. Use of the repository assures automated coding and documentation of corrections.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] Use of the repository assures consistency of new applications and improvements with existing software systems.

11. Which of the following is a drawback of using CASE tool?
a) Standardization of notations and diagrams
b) Communication between development team member
c) Costs associated with the use of the tool
d) Reduction of time and effort

View Answer

Answer: c [Reason:] Using CASE tools is an expensive approach.

12. An upper CASE tool is also referred to as a back end CASE.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] An upper CASE tool (front end CASE) provides support for the early stages in the systems development life cycle such as requirements analysis and design.

13. CASE tools are mainly used while developing which of the following methodologies?
a) RAD
b) JAD
c) OO Approach
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] CASE tools are used in various stages of the Software Development Life Cycle.