Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which mode is recommend for the NIST SP 800-90 Random number generator?
a) OFB
b) CBC
c) CFB
d) CTR

View Answer

Answer: d [Reason:] OFB is the recommended mode for the NIST SP 800-90 Random number generator.

2. ANSI X9.17 uses which cryptographic algorithm?
a) DES
b) AES
c) RC5
d) 3DES

View Answer

Answer: d [Reason:] ANSI X9.17 uses the Triple DES (3DES) algorithm.

3. Pretty Good Privacy(PGP) uses which PRNG?
a) ANSI X9.82
b) RFC 4086
c) NIST SP 800-90
d) ANSI X9.17

View Answer

Answer: d [Reason:] Pretty Good Privacy(PGP) uses ANSI X9.17 as its PRNG.

4. Which of the following statements are true?
i) Stream Ciphers are fasters than Block Ciphers
ii) Block Ciphers can reuse keys
iii) Block ciphers use lesser code than stream ciphers

a) 1st and 2nd
b) 1st only
c) 2nd and 3rd
d) All are true

View Answer

Answer: a [Reason:] Block ciphers use more code than stream ciphers.

5. Which of the following statements are true?
i) RC4 is used in SSL/TLS
ii) File transfer, e-mail use stream ciphers
iii) Browser/Web Links use stream ciphers

a) 1st and 2nd
b) 1st only
c) 1st and 3rd
d) All are true

View Answer

Answer: c [Reason:] File transfer, e-mail use block ciphers.

6. Which of the following statements are true?
i) PRNGs are slower than TRNGs
ii) PRNGs are periodic
iii) TRNGs are nondeterministic

a) 1st and 2nd
b) 1st only
c) 2nd and 3rd
d) All are true

View Answer

Answer: c [Reason:] PRNGs are faster than TRNGs.

7. Deskewing is a method to modify bit stream to reduce bais that has been developed.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The statement is true.

8. Intel digital random number generator uses which among the following methods to generate random bits?
a) pulse detectors of ionizing radiating events
b) gas discharge tubes
c) wind resistance
d) thermal noise

View Answer

Answer: d [Reason:] Intel DRNGs use thermal noise for generation of the random bits.

9. Which of the following AES modes is used in the Intel DRNG?
i) AES CFB
ii) AES CTR
iii) AES CBC
iv) AEC OFB

a) 2nd and 3rd
b) 3rd and 4th
c) 1st and 2nd
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] AES CTR and AES CBC are the 2 modes used in the INTEL DRNGs.

10. The number of transistors used in the INTEL DRNG
a) 8
b) 2
c) 4
d) 5

View Answer

Answer: b [Reason:] 2 transistors are used which toggle the randomly generated bit from the thermal source.