Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the general equation for elliptic curve systems?
a) y3+b_1 xy+b_2 y=x33+a_1 x2+a_2 x+a_3
b) y3+b_1 x+b_2 y=x2+a_1 x2+a_2 x+a_3
c) y2+b_1 xy+b_2 y=x3+a_1 x2+a_2
d) y2+b_1 xy+b_2 y=x3+a_1 x2+a_2 x+a_3

View Answer

Answer: d [Reason:] The general equations for an elliptic curve system is y2+b_1 xy+b_2 y=x3+a_1 x2+a_2 x+a_3.

2. In Singular elliptic curve, the equation x^3+ax+b=0 does ____ roots.
a) does not have three distinct
b) has three distinct
c) has three unique
d) has three distinct unique

View Answer

Answer: a [Reason:] In Singular elliptic curve, the equation x^3+ax+b=0 does not have three distinct roots.

3. How many real and imaginary roots does the equation y2=x3-1 have
a) 2 real, 1 imaginary
b) all real
c) all imaginary
d) 2 imaginary, 1 real

View Answer

Answer: d [Reason:] On solving the equation we get 2 imaginary and 1 real root.

4. How many real and imaginary roots does the equation y2=x3-4x have
a) 2 real, 1 imaginary
b) all real
c) all imaginary
d) 2 imaginary, 1 real

View Answer

Answer: b [Reason:] On solving the equation we get all real roots.

5. In the elliptic curve group defined by y2= x3- 17x + 16 over real numbers, what is P + Q if P = (0,-4) and Q = (1, 0)?
a) (15, -56)
b) (-23, -43)
c) (69, 26)
d) (12, -86)

View Answer

Answer: a [Reason:] P=(x1, y1)= (0,-4) Q=(x2, y2)= (1,0) From the Addition formulae: λ= (0-(-4)) / (1-0) = 4 x3= = 16 – 0 – 1 = 15 and y3= 4(0 – 15) –(-4) = -56 Thus R=P + Q = (15, -56).

6. In the elliptic curve group defined by y2= x3- 17x + 16 over real numbers, what is 2P if P = (4, 3.464)?
a) (12.022, -39.362)
b) (32.022, 42.249)
c) (11.694, -43.723)
d) (43.022, 39.362)

View Answer

Answer: a [Reason:] From the Doubling formulae: λ = (3*(4)2+ (-17)) / 2*(3.464) = 31 / 6.928 = 4.475 x3= (4.475)2- 2(4) = 20.022 – 8 = 12.022 and y3= -3.464 + 4.475(4 – 12.022) = – 3.464 – 35.898 = -39.362 Thus 2P = (12.022, -39.362).

7. “Elliptic curve cryptography follows the associative property.”
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] ECC does follow associative property.

8. “In ECC, the inverse of point P =(x1, y1) is Q = (-x1, y1). “
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] The inverse of point P =(x1, y1) is Q =(x1, -y1).