Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. During decryption, we use the Inverse Initial Permutation (IP-1) before the IP.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] IP-1 is the first step and the last step is IP during decryption.

2. A preferable cryptographic algorithm should have a good avalanche effect.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Thus statement is true as a change in one bit of the plaintext or one bit of the key should produce a change in many bits of the ciphertext. This is referred to as the avalanche effect.

3. The number of tests required to break the DES algorithm are
a) 2.8×1014
b) 4.2×109
c) 1.84×1019
d) 7.2×1016

View Answer

Answer: d [Reason:] There are 256 keys =7.2×1016.

4. The number of tests required to break the Double DES algorithm are
a) 2112
b) 2111
c) 2128
d) 2119

View Answer

Answer: b [Reason:] For Double DES key is 2112 bits, should require 2111 tests to break.

5. How many keys does the Triple DES algorithm use?
a) 2
b) 3
c) 2 or 3
d) 3 or 4

View Answer

Answer: c [Reason:] For Triple DES we can either have 2 or 3 keys. Using two keys: c = Ek1(Dk2(Ek1(m))) Using three keys: c = Ek3(Ek2(Ek1(m))).

6. In triple DES, the key size is ___ and meet in the middle attack takes ___ tests to break the key.
a) 2192 ,2112
b) 2184,2111
c) 2168,2111
d) 2168,2112

View Answer

Answer: d [Reason:] The key size is 2168 and meet in the middle attack takes 2112 tests to break.

7. Using Differential Crypt-analysis, the minimum computations required to decipher the DES algorithm is
a) 256
b) 243
c) 255
d) 247

View Answer

Answer: d [Reason:] Differential Crypt-analysis requires only 247 computations to decipher the DES algorithm.

8.Using Linear Crypt-analysis, the minimum computations required to decipher the DES algorithm is
a) 248
b) 243
c) 256
d) 264

View Answer

Answer: b [Reason:] Linear Crypt-analysis requires only 243 computations to decipher the DES algorithm.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }