Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. “A very common field in this category is GF(2) with the set {1, 2} and two operations, addition and multiplication.”
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] GF(2) is the set {0, 1} with two operations, addition and multiplication

2. Multiplication / Division follow which operation?
a) XOR
b) NAND
c) AND
d) OR

View Answer

Answer: c [Reason:] Multiplication / Division is the same as the AND operations.

3.
0 1 2 3 4
0 4 3 2 1

0 1 2 3 4
– 1 3 2 4

What do the above numbers correspond to?
a) Both Additive Inverses
b) Both Multiplicative Inverses
c) Additive and Multiplicative Inverse respectively
d) Multiplicative and Additive Inverses respectively

View Answer

Answer: b [Reason:] The top set of numbers correspond to Additive Inverses and the bottom set of numbers correspond to Multiplicative Inverse.

4. How many numbers cannot be used in GF(p) in 2n where n=4?
a) 2
b) 5
c) 3
d) 1

View Answer

Answer: c [Reason:] If n=4, the largest prime less than 24 is 13. This means that we cannot use the integers 13, 14 and 15.

5. If f(x)=x3+x2+2 and g(x)=x2-x+1, find: f(x) + g(x)
a) x3+2x2-x+3
b) x3+x2+3
c) x3+x+1
d) x2+2x+4

View Answer

Answer: a [Reason:] We get the solutions via basic polynomial addition.

6. If f(x)=x3+x2+2 and g(x)=x2-x+1, find: f(x) – g(x)
a) x3+x+4
b) x3+x+1
c) x3+x2+3
d) x3+3x+2

View Answer

Answer: b [Reason:] We get the solutions via basic polynomial subtraction.

7. If f(x)=x4+x3+2 and g(x)=x3-x+6, find: f(x) + g(x)
a) 2x4+2x3+x+8
b) x4+2x3-x+8
c) x4+x2+x+8
d) x4+x3+8

View Answer

Answer: b [Reason:] Perform polynomial addition.

8. If f(x)=x4+x2-x+2 and g(x)=x2-x+1, find: f(x) – g(x)
a) x4+1
b) x2+1
c) x2+2x+6
d) x4-1

View Answer

Answer: a [Reason:] Perform polynomial subtraction.

9. If f(x)=x3+x2+2 and g(x)=x2-x+1, find the quotient of f(x) / g(x)
a) x+3
b) x2+4
c) x
d) x+2

View Answer

Answer: d [Reason:]We get the solution via basic polynomial division.

10. If f(x)=x3+x2+2 and g(x)=x2-x+1, find: f(x) x g(x)
a) x4+x2+2x+2
b) x5+2x3+2x+3
c) x5+3x2-2x+2
d) x4+x2+x+1

View Answer

Answer: c [Reason:] We get the solution via basic polynomial multiplication.

11. Find the 8-bit word related to the polynomial x5 + x2 + x
a) 00010011
b) 01000110
c) 00100110
d) 11001010

View Answer

Answer: c [Reason:] The respective 8-bit word is 00100110.

12. Find the 8-bit word related to the polynomial x6 + x5 + x2 + x +1
a) 00010011
b) 11000110
c) 00100110
d) 01100111

View Answer

Answer: d [Reason:] The respective 8-bit word is 01100111.