Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The Cartesian slope-intercept equation for a straight line is
a) y = m.x + b
b) y = b.x + m
c) y = x.x + m
d) y = b + m.m

View Answer

Answer: a [Reason:] Equation for a straight line is y = m.x + b.

2. For lines with slope magnitude |m|<1, ?x can be___
a) A set corresponding vertical deflection
b) A set proportional to a small horizontal deflection voltage
c) Only a
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:]?x can be a set proportional to a small horizontal deflection voltage only if slope magnitude |m| < 1.

3. On raster system, lines are plotted with
a) Lines
b) Dots
c) Pixels
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Using pixels lines can be plotted.

4. Expansion of line DDA algorithm is
a) Digital difference analyzer
b) Direct differential analyzer
c) Digital differential analyzer
d) Data differential analyzer

View Answer

Answer: c [Reason:] DDA stands for digital differential analyzer.

5. Which algorithm is a faster method for calculating pixel positions?
a) Bresenham’s line algorithm
b) Parallel line algorithm
c) Mid-point algorithm
d) DDA line algorithm

View Answer

Answer: d [Reason:] The DDA is a faster method for calculating pixel positions.

6. The disadvantage of lineDDA is
a) Time consuming
b) Faster
c) Neither a nor b
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The DDA algorithm takes more time than other algorithm.

7. An accurate and efficient raster line-generating algorithm is
a) DDA algorithm
b) Mid-point algorithm
c) Parallel line algorithm
d) Bresenham’s line algorithm

View Answer

Answer: d [Reason:] Bresenham’s line algorithm is a very efficient and accurate algorithm.

8. In Bresenham’s line algorithm, if the distances d1 < d2 then decision parameter Pk is______
a) Positive
b) Equal
c) Negative
d) Option a or c

View Answer

Answer: c [Reason:] If d1 < d2 then the decision variable is always negative.

9. Which is the best line algorithm to balance the processing load among the processers?
a) Parallel line algorithm
b) DDA line algorithm
c) Bresenham’s line algorithm
d) Position Bresenham’s line algorithm

View Answer

Answer: a [Reason:] If there are ‘n’ processes then this algorithm divides it into number of partitions and generates line segments.

10. The algorithm which uses multiple processors to calculate pixel positions is
a) Midpoint algorithm
b) Parallel line algorithm
c) Bresenham’s line algorithm
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In Parallel line algorithm each processors calculates pixel positions.

11. Coordinate references in the polyline function are stated as
a) Relative coordinate values
b) Absolute coordinate values
c) Current position
d) Real coordinate values

View Answer

Answer: b [Reason:] Coordinate references in the polyline function are stated as absolute coordinate values.

12. To apply the midpoint method, we define
a) ?circle(x, y)= x 2+ y 2-? r?2
b) ?circle(x, y)= x+ y 2-? r?2
c) ?circle(x, y)= x 2– y 2-? r?2
d) ?circle(x, y)= x2+ y 2-? z?2

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

13. _______ is defined as set of points such that the sum of the distances is same for all points.
a) Ellipses
b) Lines
c) Circles
d) Only a

View Answer

Answer: d [Reason:] Ellipses is defined as set of points.

14. If the boundary is specified in a single color, and if the algorithm proceeds pixel by pixel until the boundary color is encountered is called
a) Scan-line fill algorithm
b) Boundary-fill algorithm
c) Flood-fill algorithm
d) Parallel curve algorithm

View Answer

Answer: b [Reason:] This algorithm proceeds outward pixel by pixel until the boundary color is encountered.

15. If we want to recolor an area that is not defined within a single color boundary is known as
a) Boundary-fill algorithm
b) Parallel curve algorithm
c) Flood-fill algorithm
d) Only b

View Answer

Answer: c [Reason:] We can paint such areas by replacing a specified interior color.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }