Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Cloud Computing MCQ Set 1

1. Which of the following is a specific top-level domain created for the producers and consumers of mobile services ?
a) MOB
b) .MOBI
c) CELL
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] .MOBI is maintained as a registry called the Mobile Top Level Domain (mTLD).

2. Point out the wrong statement:
a) Mobile phones are differentiated into feature phones and smartphones
b) Cloud computing offers the capability to run cell phone applications and Web services and to store data remotely
c) The eventual impact of the cloud on mobile devices will be to make them thicker(as client)
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Many applications that run on smartphones, and in many cases features found in feature phones, are dependent upon the Web services found in the cloud.

3. Which of the following domain is used to create sites that render correctly on mobile devices?
a) Mobile Top Level Domain
b) Mobile Middle Level Domain
c) Mobile Low Level Domain
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This domain is a sponsored domain and was created by a group of companies in the mobile space.

4. Which of the following tool analyzes Web sites and scores them by dotMobi ?
a) Ready mobi
b) Call mobi
c) Push mobi
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] However, dotMobi doesn’t mandate that a Web site use any specific technologies, only that it be mobile-device-friendly.

5. Point out the correct statement:
a) Mobile Web services are those in which information is transferred between applications and services over an Internet connection
b) The mobile Web is fractured into many different competing operating systems and proprietary hardware
C) The lack of expandable storage on mobile devices is a classic example of vendor lock-in
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] W3C Mobile Web Initiative sought to make browsing the Web with mobile devices more reliable by setting standards that Web site designers can use to make their sites mobile-friendly.

6. Which of the following mechanism is suited for content compatibility on the mobile Web ?
a) content negotiation
b) content description
c) content attribute
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In HTTP, content negotiation is a mechanism by which user agents can be served a different document or file format based on going to the same URI.

7. Which of the following group aimed at promoting standards on mobile networks ?
a) OMTP
b) OTP
c) MTP
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] OMTP stands for Open Terminal Platform.

8. Which of the following vendors were part of WAC promote the market for mobile applications ?
a) Motorola
b) Nokia
c) Sony Ericsson
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] WAC stands for Wholesale Applications Community.

9. Which of the following framework is used for creating mobile interfaces and subsystems by OMTP ?
a) XACML
b) XLST
c) XAM
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] XACML is an OASIS standard that describes both a policy language and an access control decision request/response language (both written in XML).

10. Which of the following standard mobile API is based on a set of JavaScript APIs ?
a) CDMA API
b) GSMA OneAPI
c) DesAPI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The Wholesale Applications Community is an industry group aimed at standardizing and promoting mobile applications.

Cloud Computing MCQ Set 2

1. Which of the following is policy based XML security service by Cisco ?
a) Application Oriented Manager
b) Application Oriented Networking
c) Application Process Networking
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Cisco has a family of products that enforce rules and policies for the transmission of XML messaging.

2. Point out the wrong statement:
a) SOA eliminates the use of application boundaries, the traditional methods where security is at the application level aren’t likely to be effective
b) An atomic service cannot be decomposed into smaller services that provide a useful function
c) XML security service may be found in Citrix’s NetScaler 9.0
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Citrix NetScaler platforms ensure the best delivery, performance and security for any web, mobile and cloud application.

3. Which of the following is not a OASIS standard for SOA Security ?
a) Security Assertion Markup Language
b) Synchronized Multimedia Integration Language
c) WS-SecureConversion
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language), is a language that allows Web site creators to be able to easily define and synchronize multimedia applications.

4. Which of the following provides data authentication and authorization between client and service ?
a) SAML
b) WS-SecureConversion
c) WS-Security
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The SAML technology is used as part of Single Sign-on Systems (SSO) and allows a user logging into a system from a Web browser to have access to distributed SOA resources.

5. Point out the wrong statement:
a) To address SOA security, a set of OASIS standards have been created
b) WS-SecureConversion attaches a security context token to communications such as SOAP used to transport messages in an SOA enterprise
c) WS-Trust is an extension of SOA that enforces security by applying tokens such as Kerberos, SAML, or X.509 to messages
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] WS-Security (WSS) is an extension of SOA that enforces security by applying tokens such as Kerberos, SAML, or X.509 to messages.

6. Which of the following is web services protocol for creating and sharing security context ?
a) WS-Trust
b) WS-SecureConversion
c) WS-SecurityPolicy
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] WS-SecureConversion is meant to operate in systems where WS-Security, WS-Trust, and WS-Policy are in use.

7. Which of the following is part of a general WS-Policy framework ?
a) WS-Trust
b) WS-SecureConversion
c) WS-SecurityPolicy
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] WS-SecurityPolicy provides a set of network policies that extend WS-Security, WS-Trust, and WS-SecureConversion so messages complying to a policy must be signed and encrypted.

8. Which of the following extends WS-Security to provide a mechanism to issue, renew, and validate security tokens ?
a) WS-Trust
b) WS-SecureConversion
c) WS-SecurityPolicy
d) All of the mentioned
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] A Web service using WS-Trust can implement this system through the use of a Security Token Service (STS).

9. __________ is a mechanism for attaching security tokens to messages.
a) STT
b) STS
c) SAS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] STS stands for Security Token Service.

10. Providing XML Gateway SOA security requires a _________ so that encryption is enforced by digital signatures.
a) Public Key Infrastructure
b) Private Key Infrastructure
c) Hybrid Key Infrastructure
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Another approach to enforcing security in SOA is to use an XML gateway that intercepts XML messages transported by SOAP or REST.

Cloud Computing MCQ Set 3

1. Which of the following is the most commonly used standard for performing synchronization?
a) SyncML
b) SMIL
c) SML
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] SyncML stands for Synchronization Markup Language.

2. Point out the wrong statement:
a) Data synchronization is an important Web service for mobile devices
b) Contact, calendar, and information on devices often need to be synchronized between multiple systems
c) SyncML is implemented using a SyncML server or alternatively as a SyncML hosted service
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The client portion of SyncML is either a browser plug-in or client connector software.

3. Which of the following data type may be synchronized by SyncML ?
a) Files
b) Memos
c) Tasks
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Different servers and clients allow for the synchronization of different data types.

4. Which of the following services is an example of SMS gateway ?
a) Microsoft Live
b) Direct to SMSC gateway
c) Y-Mail service
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] An SMS gateway is more reliable and faster than SMS itself.

5. Point out the correct statement:
a) The CnML protocol finds support in a number of products from major mobile software and hardware vendors
b) The desktop-to-mobile sync application Windows Mobile Device Center allows a mobile client to synchronize to a desktop
C) Desktop ActiveSync is not supported by some third-party mail servers
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] An open-source version of ActiveSync called SynCE exists.

6. Which of the following allows you to attach sounds, pictures, icons, and even formatted text with your message ?
a) EMS
b) SMS
c) MMS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Not all texting systems are SMS, even if they appear so. RIM BlackBerry and NTT DoCoMo i-mode use SMTP to send short messages.

7. Which of the following uses a combination of WAP and SMS for its transport ?
a) EMS
b) SMS
c) MMS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] MMS supports the sending of audio, video, and even animation with the SMS text.

8. Which of the following protocol is used for transaction monitoring service based on a request/response mechanism ?
a) WTP
b) WTLS
c) WDP
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] WTP stands for Wireless Transaction Protocol.

9. Which of following public-key encryption method is used for the same purpose as TLS ?
a) WTP
b) WTLS
c) WDP
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] WTLS stands for Wireless Transport Layer Security.

10. Which of the following provides unreliable data transport data formatting ?
a) WTP
b) WTLS
c) WDP
d) WAE

View Answer

Answer: c [Reason:] WAE is a set of application specific markup languages.

Cloud Computing MCQ Set 4

1. Which of the following technology is used for syndicated content ?
a) AJAX
b) RSS
c) Javascript
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] RSS stands for Really Simple Syndication.

2. Point out the correct statement:
a) A syndication service is another way for people to send messages to a group of people
b) You can read RSS and Atom formatted content inside special applications called newsreaders
c) Web feeds also are used to follow blogger and wikis entries
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The technology behind syndication is simple, but the value of the content can be impactful.

3. How many technologies are used for most of the syndicated content on Internet ?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

View Answer

Answer: b [Reason:] Two technologies are behind most of the syndicated content being used on the Internet: RSS and Atom.

4. Which of the following file format is used by RSS module ?
a) XML
b) SMIL
c) JSON
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] RSS uses an XML file format and the concept of an RSS world or module.

5. Point out the wrong statement:
a) In Gmail, you can construct searches with multiple operators using the Advanced Search feature
b) RSS and Atom are prototypes of a class of XML specifications called synchronized markup languages
c) A typical RSS document or feed contains text and metadata that can be used to indicate publication dates
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] RSS and Atom are prototypes of a class of XML specifications called syndication markup languages.

6. Which of the following was developed alternative to XML syndication by IETF ?
a) Atom Publishing Protocol
b) Atom Subscribing Protocol
c) Atom Subscribe Protocol
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Atom has some structural differences with RSS, but is similar in approach and technology.

7. Which of the following is not a RSS module ?
a) XML namespaces
b) Ecommerce RSS 2.0
c) Media RSS 2.0
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The major browser providers use the feed icon to indicate that you can subscribe to content on that Web page.

8. Which of the following application is a newsreader ?
a) Google Reader
b) Bloglines
c) Newsgator Online
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These is a class of applications whose entire purpose is displaying RSS content.

9. ___________ is an application for collecting messages sent in RSS and Atom format from information providers.
a) Google Reader
b) Yahoo Mail
c) EmailRackspace
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] These applications are sometimes referred to as newsreaders or aggregators.

10. What does the following figure give information about ?
cloud-computing-questions-answers-syndication-services-q10
a) Mail Service
b) News aggregator
c) Office Suite
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] A news aggregation Web site is one that relies on collecting the syndicated content from other Web sites in a form that can be viewed together.

Cloud Computing MCQ Set 5

1. Google Talk is a Windows only VoIP service on the desktop that uses the ________ protocol.
a) Jabber
b) Jingle
c) SIP
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] It supports communication with mobile XMPP clients such as the Nokia N900 Smartphone, Blackberry, iPhone, and Android phones.

2. Point out the correct statement:
a) Video streaming over the Internet has become one of the major broadcast transmission media
b) The Internet’s “Wayback Machine” stores past versions of the Internet and includes some interesting and significant out-of-copyright video
content
c) Kyte is a video platform for live and on-demand content streamed to online, mobile, and social media platforms
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Video streaming is one of these technologies that benefits greatly from deployment in the cloud.

3. Which of the following is the most widespread video streaming service ?
a) Flickr
b) Dailymotion
c) Metacafe
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Metacafe is an entertainment site with movie trailers, TV shows, video games, and more.

4. Which of the following is the largest video sharing site ?
a) YouTube
b) YuMe
c) Yahoo Video
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] YuMe is a video advertising company.

5. Point out the wrong statement:
a) Veoh serves TV and movie content from major studios, along with uploaded user content
b) UStream.tv is a live video event streaming service
c) RuTube is a popular Japanese video-sharing site
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] RuTube is a popular Russian video-sharing site.

6. Which of the following application is an example of TV over the Internet ?
a) Hulu.com
b) MySpace
c) Comcast
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Hulu was launched in 2007 as a joint venture by ABC, Fox, and NBC to offer content to viewers.

7. Which of the following movie subscription service has moved to the cloud ?
a) AOL
b) Netflix
c) XBox
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Netflix also is expected to use the cloud deployment to expand the support of other devices.

8. Which of the following can be best be described as a digital media receiver ?
a) Apple TV
b) Google TV
c) Windows Live
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Google TV is a media center software platform that will appear in some HDTVs.

9. Which of the following media players can view HTML 5 content ?
a) XBMC
b) Media Player Classic
c) Moovida Core
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Kodi (formerly XBMC) is a free and open-source media player software developed by the XBMC Foundation.

10. Which of the following is most widely used streaming video file container format ?
a) H.261
b) H.262
c) H.264
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] H.264 is used as the streaming format for most large video sites, such as YouTube and iTunes.