Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Cloud Computing MCQ Set 1

1. Which of the following resource(s) represents the bottleneck in the current system that limits the system’s performance ?
a) ROM
b) Resource ceiling
c) Resource Parameters
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Depending upon a server’s configuration, any resource can have a bottleneck removed, and the resource ceiling then passes onto another resource.

2. Point out the wrong statement :
a) Load testing software is a large product category with software and hardware products
b) Cloud computing offers virtual solutions
c) Load testing is useful in testing the performance of only Web servers
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Load testing is useful in testing the performance of not only Web servers, but also application servers, database servers, network throughput, load balancing servers, and applications that rely on client-side processing.

3. Which of the following application can replay requests to Web servers ?
a) HTTPerf
b) Perfmon
c) Autobench
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This tool run the requests from a single client, which can be a resource limitation of its own.

4. Which of the following is often a bottleneck in Web servers ?
a) Network I/O
b) RAM
c) Disk
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Network I/O (D) reaches its maximum 100-percent utilization at about 50 percent of the tested load, and this factor is the current system resource ceiling.

5. Point out the correct statement :
a) Most load balancers allow you to weight the requests going to a specific server with the goal of serving more requests to less powerful systems and fewer requests to more powerful systems
b) Most load balancers allow you to weight the requests going to a specific server with the goal of serving more requests to more powerful systems and fewer requests to less powerful systems
c) Most load balancers allow you to weight the requests going to a specific server with the goal of serving fewer requests to more powerful systems and more requests to less powerful systems
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] When you have multiple virtual servers that are part of a server farm and have a load balancer in front of them, you can use your load balancer to test your servers’ resource ceilings.

6. Which of the following resource has following graph structure for web servers ?
cloud-computing-questions-answers-resource-ceilings-q6
a) CPU
b) RAM
c) Disk
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Web sites prefer to scale out using many low-powered servers instead of scaling up with fewer but more powerful servers.

7. Which of the following resource has following graph structure for web servers ?
cloud-computing-questions-answers-resource-ceilings-q7
a) Network I/O
b) RAM
c) Disk
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Whatever performance measurement tool you use, the goal is to create a set of resource utilization curves.

8. What does WnsP represents in the following formula ?
WT = Σ(WSnP WSnV)
a) workload of the virtual servers
b) workload of your physical server
c) sum over all the Web servers
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In this equation, WSnP represents the workload of your physical server(s) and WSnV is the workload of the virtual servers (cloud-based server instances) of your infrastructure.

9. A master/slave MySQL replication architectural scheme is used for ________ database applications.
a) medium size
b) large
c) smaller
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] As sites grow and the number of transactions increases, developers tend to deploy databases in a federated architecture.

10. Which of the following performance analysis tool lets you save its state for Windows ?
a) MMS
b) CloudWatch
c) Microsoft Management Console
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] In the Amazon Web Service, the statistics monitoring tool is called Amazon CloudWatch, and you can create a performance monitoring console from the statistics it collects.

Cloud Computing MCQ Set 2

1. Which of the following is a compliance standard ?
a) PCI-DSS
b) HIPPA
c) GLBA
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] A compliance standard can be any government regulatory framework.

2. Point out the correct statement:
a) The cloud service model you choose does not determine the variety of security features, compliance auditing, and other requirements
b) To determine the particular security mechanisms you need, you must perform a mapping of the particular cloud service model to the particular application you are deploying
c) A security control model includes the security that you normally use for your applications only
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] These mechanisms must be supported by the various controls that are provided by your service provider, your organization, or a third party.

3. Which of the following is key mechanism for protecting data ?
a) Access control
b) Auditing
c) Authentication
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Whatever service model you choose should have mechanisms operating in all above mentioned areas that meet your security requirements.

4. How many security accounts per client is provided by Microsoft ?
a) 1
b) 3
c) 5
d) 7

View Answer

Answer: c [Reason:] On Amazon Web Service, you can create multiple keys and rotate those keys during different sessions.

5. Point out the wrong statement:
a) Securing data sent to, received from, and stored in the cloud is the single largest security concern
b) The problem with the data you store in the cloud is that it can be located anywhere in the cloud service provider’s system
c) One and only approach to isolating storage in the cloud from direct client access is to create layered access to the data
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The location of the proxy and the broker is not important.

6. Which of the following is a common means for losing encrypted data ?
a) lose the keys
b) lose the encryption standard
c) lose the account
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Keys should have a defined lifecycle.

7. Which of the following is the standard for interoperable cloud-based key management ?
a) KMIP
b) PMIK
c) AIMK
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] KMIP stands for Key Management Interoperability Protocol.

8. Which of the following was one of the weaker aspects of early cloud computing service offerings ?
a) Logging
b) Integrity checking
c) Consistency checking
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Cloud service providers often have proprietary log formats.

9. Which of the following is one of the most actively developing and important areas of cloud computing technology?
a) Logging
b) Auditing
c) Regulatory compliance
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] For any company with clients in multiple countries, the burden of regulatory compliance is onerous.

10. Amazon Web Services supports ________ Type II Audits.
a) SAS70
b) SAS20
c) SAS702
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Becoming a cloud service provider requires a large investment.

Cloud Computing MCQ Set 3

1. Which of the following type is missing in the following figure ?
cloud-computing-questions-answers-server-instance-types-q1
a) High-CPU
b) High-Disk
c) High-ROM
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In cloud computing, you can often increase capacity on demand quickly and efficiently.

2. Point out the correct statement :
a) Use of different machine instance sizes is an attempt to create standard servers
b) Reducing the variability between servers makes it easier to troubleshoot problems and simpler to deploy and configure new systems
c) A server with the same set of software, system configuration, and hardware should perform similarly if given the same role in an infrastructure
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] As much as possible, you also should assign servers standardized roles and populate those servers with identical services.

3. Which of the following instance has 68.4GB of memory and 26 EC2 Compute Units ?
a) High-Memory Quadruple Extra Large Instance
b) Small Instance
c) Micro Instance
d) High-CPU Extra Large Instance

View Answer

Answer: a [Reason:] I/O Performance is high and API name is m2.4xlarge.

4. Which of the following instance is used by default in AMI ?
a) High-Memory Quadruple Extra Large Instance
b) Small Instance
c) Micro Instance
d) High-CPU Extra Large Instance

View Answer

Answer: b [Reason:] Small Instance has 1.7GB memory and 1 EC2 compute unit.

5. Point out the wrong statement :
a) In practice, there is less performance variability in cloud machine instances
b) Capacity planning seeks to compare the capability of one system against another system
c) Capacity planning provides the service with the best operational parameters at the lowest cost
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This variability may be due to your machine instances or storage buckets being moved from one system to another system.

6. Which of the following graph correctly describes relative costs and efficiencies of different physical and virtual servers ?
a) cloud-computing-questions-answers-server-instance-types-q6a
b) cloud-computing-questions-answers-server-instance-types-q6b
c) cloud-computing-questions-answers-server-instance-types-q6c
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This type of graph allows you to add the appropriate server type to your infrastructure while performing a cost analysis of the deployment.

7. Which of the following instance has API name: m2.4xlarge ?
a) High-Memory Quadruple Extra Large Instance
b) Small Instance
c) Micro Instance
d) High-CPU Extra Large Instance

View Answer

Answer: d [Reason:] High-CPU Extra Large Instance has 7GB of memory and 20 EC2 Compute Units.

8. EC2 Compute Unit is the equivalent of a _____ GHz 2007 Opteron or 2007 Xeon processor.
a) 1
b) 2
c) 4
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] We may add or substitute measures that go into the definition of an EC2 Compute Unit.

9. Which of the following instance has lowest performance in AMI ?
a) Auto Bench
b) Auto Scaling
c) Auto Performance
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Not all cloud computing infrastructures automatically manage your capacity.

10. Which of the following cloud computing infrastructures automatically manage your capacity ?
a) High-Memory Quadruple Extra Large Instance
b) Small Instance
c) High-CPU Extra Large Instance
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] API name for small instance is m1.small.

Cloud Computing MCQ Set 4

1. Which of the following standard is used for publishing a Web service that is used in cloud computing ?
a) WSDL
b) SMIL
c) XML
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] WSDL standard contributes to the Service Oriented Architecture (SOA).

2. Point out the wrong statement:
a) Web services are useful only if they can be discovered by mobile devices
b) If protocols are standard and open, the chances of being able to exchange information is decreased
c) Web services are a form of publishing
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] If protocols are standard and open, the chances of being able to exchange information is increased.

3. Which of the following service is an open registry of business services ?
a) USI
b) UDDI
c) UDDL
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] UDDI stands for Universa1, Description, Discovery, and Integration.

4. Which of the following page is published by UDDI ?
a) Black
b) Yellow
c) Blue
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Yellow pages with industry categorization based on standard schema or taxonomies is published by UDDI.

5. Point out the correct statement:
a) In WSDL, the service is described in terms of an endpoint that can be accessed to send information to and get information back from the service
b) Several mechanisms exist for aggregating WSDL documents into a searchable form
C) UDDI is an OASIS standard that is searchable and is in the XML format
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Documents stored in UDDI conform to the Web Service Inspection Language (WSIL) format.

6. Which of the following service provides a means for advertising services on small networks using a multicast protocol ?
a) WS-Discovery
b) WS-API
c) WS-WCF
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Typically, the service is delivered using SOAP over UDP.

7. Which of the following pages IN UDDI specify the service endpoints ?
a) White
b) Yellow
c) Gren
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] White pages contain identification information.

8. Microsoft uses ________ to provision network nodes such as computers, access points, printers, and other network-connected devices.
a) Motorola Rally
b) Windows Rally
c) Sony Rally
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] WS-Discovery is an OASIS standard and is used as part of network discovery in Windows (WSDAPI).

9. Which of the following standard aims to create a searchable global registry of business services ?
a) ebXML
b) eXLST
c) bXML
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] ebXML stands for Electronic Business using eXtensible Markup Language.

10. Electronic Business using eXtensible Markup Language standard is maintained by ________ initiative.
a) UN
b) freebXM
c) fbXM
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Electronic Business using eXtensible Markup Language is a joint standard of OASIS and UN/CEFACT.

Cloud Computing MCQ Set 5

1. Which of the following describes a message-passing taxonomy for a component-based architecture that provides services to clients upon demand ?
a) SOA
b) EBS
c) GEC
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Clients access a component that complies with SOA by passing a message containing metadata to be acted upon in a standard format.

2. Point out the correct statement:
a) Service Oriented Architecture (SOA) describes a standard method for requesting services from distributed components and managing the results
b) SOA provides the translation and management layer in an architecture that removes the barrier for a client obtaining desired services
c) With SOA, clients and components can be written in different languages and can use multiple messaging protocols
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] You don’t need SOA if you are creating a monolithic cloud application that performs a specific function such as backup, e-mail, Web page access, or instant messaging.

3. Which of the following is a repeatable task within a business process ?
a) service
b) bus
c) methods
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] A business task is a composition of services.

4. Which of the following module of SOA is shown in the following figure ?
cloud-computing-questions-answers-service-oriented-architecture-q4
a) Description
b) Messaging
c) Business Process
d) QOS

View Answer

Answer: d [Reason:] QoS is established, and the service is instantiated.

5. Point out the wrong statement:
a) SOA provides the standards that transport the messages and makes the infrastructure to support it possible
b) SOA provides access to reusable Web services over a SMTP network
c) SOA offers access to ready-made, modular, highly optimized, and widely shareable components that can minimize developer and infrastructure costs
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Service Oriented Architecture has been part of a collaborative effort on the part of both large and small vendors to come up with a common solution to architecting complex business software processes efficiently.

6. Which of the following is used to define the service component that performs the service ?
a) WSDL
b) SCDL
c) XML
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] SCDL stands for Service Component Definition Language.

7. Which of the following is commonly used to describe the service interface, how to bind information, and the nature of the component’s service or endpoint ?
a) WSDL
b) SCDL
c) XML
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The most commonly used message-passing format is an Extensible Markup Language (XML) document using Simple Object Access Protocol (SOAP).

8. Which of the following provides commands for defining logic using conditional statements ?
a) XML
b) WS-BPEL
c) JSON
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Business process is a collection of activity graphs.

9. Which of the following is used as middleware layer in the following figure ?
cloud-computing-questions-answers-service-oriented-architecture-q9
a) XML
b) ESB
c) UDDI
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] An ESB may be part of a network operating system or may be implemented using a set of middleware products.

10. Which of the following figure is associated with Description Module in SOA stack ?
a) cloud-computing-questions-answers-service-oriented-architecture-q4
b) cloud-computing-questions-answers-service-oriented-architecture-q10b
c) cloud-computing-questions-answers-service-oriented-architecture-q10c
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] WSDL is a language for describing web services and how to access them.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }