Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Cloud Computing MCQ Set 1

1. Which of the following is core module of Android for Internet computing ?
a) SQLite RDBMS
b) SQL Server RDBMS
c) OpenPL
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Android serve as consumer or client for cloud computing services.

2. Point out the wrong statement:
a) Google Chrome to Phone Extension sends links and information from a Chrome browser to an Android phone
b) Voice Actions for Android is a voice command and speech recognition program
c) Google Goggles is used for local search
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Google Chrome to Phone Extension places a button in your Chrome browser that can push links, maps, selected text, or phone numbers out to your Android phone.

3. Which of the following Google Application can be found in Android ?
a) Google Translate
b) Google Shopper
c) My Tracks
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Google Translate is a language searching program.

4. Which of the following applications are processed locally on the phone ?
a) Google Earth
b) Google Maps
c) Google Voice
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Smartphones are essentially miniaturized computers which run locally.

5. Point out the correct statement:
a) Voice Actions for Android allows you to use spoken commands to control your Android phone
b) The Android Market is not available on Android phones through the Market application
c) Video is accessed with the microphone button inside the Google search box on the Android home screen
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This includes dialing a contact, getting a map, sending text or e-mail, playing a music file and browsing the Web.

6. Which of the following has not included support for Adobe Flash or Java on its platform ?
a) Microsoft
b) Apple
c) Google
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Many sites viewed within the Safari micro-browser are not completely rendered.

7. Which of the following is Apple’s cloud service for hosted email service ?
a) MobileMe
b) MobApp
c) MobileCloud
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Apple’s Mobile Me contains a number of cloud services such as iDisk, hosted e-mail, and more.

8. Which of the following programming medium is used by MobileMe to create the appearance of a desktop application inside a browser ?
a) HTML
b) DHTML
c) Jquery
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The central application in the suite is Apple’s hosted e-mail service.

9. Which of the following is a photo and video sharing service by MobileMe ?
a) iDisk
b) Find My iPhone
c) iWeb Publish
d) MobileMe Gallery

View Answer

Answer: d [Reason:] iDisk is an online storage drive that can browsed and from which items can be shared.

10. Which of the following is Apple’s instant messaging service that interoperates with AIM ?
a) iDisk
b) iChat
c) wechat
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] With MobileMe installed on Windows, you can synchronize data with your MobileMe account to Windows.

Cloud Computing MCQ Set 2

1. Which of the following is a push mechanism for publishing Web site data that is device-specific ?
a) WAP
b) GPRS
c) GAP
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] WAP stands for Wireless Access Protocol.

2. Point out the wrong statement:
a) Mobile devices use less network traffic in consuming Web services than do fixed-line systems
b) Mobile devices present some challenges for Web services
c) Many service protocols are specifically aimed at providing the necessary translation required to make Web sites look good on mobile devices
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Mobile devices use more network traffic in consuming Web services than do fixed-line systems.

3. Which of the following is a form of message push service ?
a) FMS
b) SMS
c) RMS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] SMS stands for Short Message System.

4. Which of the following is most popular open-system alternative to system like iOS or BlackBerry OS ?
a) Android OS
b) Symbian
c) Solaris
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Open-system hardware and software tends to evolve more quickly than proprietary systems.

5. Point out the correct statement:
a) To use a Web service, a device do not need to know about that service and know how to access it
b) Mobile devices can transmit specific information about the condition of the device and its user
C) Pull services are an important mechanism in e-mail and in certain forms of publishing
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] This information, when properly parsed and logically analyzed, can be used to create context-aware services.

6. Which of the following has made the development of mobile Web applications much easier and more powerful ?
a) Web Services
b) Cloud Computing
c) IM
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The tendency to include sensors of all types in mobile devices is making the mobile Web a very rich service indeed.

7. Which of the following feature is highly emphasized in open system for mobile application ?
a) scalability
b) integrity
c) interoperability
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] One effort to make mobile devices more interoperable is the W3C Mobile Web Initiative.

8. Which of the following factor needs to be addressed while working with mobile applications in cloud ?
a) Different methods of navigation through the interface
b) Slow transmission over the connection
c) Variable screen sizes and resolutions
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The problem with mobile site optimization is that many different devices exist.

9. Which of the following is most common way to approach the problem of interoperability by vendors ?
a) create individual sites within a Web site for different devices
b) create scalable websites for different devices
c) create reliable websites for different devices
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Content is served up to a device based on the device’s identity and content negotiation.

10. Which of the following repository was created by the Mobile Web Initiative’s Device Description Working Group for mobile interoperabilty ?
a) Device Description
b) Device Attributes
c) Distributed Description
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This repository would then be used in concert with the DDR Simple API to modify content so screen size, markup language, and image format support is delivered to a device correctly.

Cloud Computing MCQ Set 3

1. How many aspects needs to be considered while assessing network capacity ?
a) one
b) two
c) three
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] There are three aspects to assessing network capacity.

2. Point out the correct statement :
a) For a cloud-based virtual computer, the network interface may be a highly variable resource
b) Increasing the variability between servers makes it easier to troubleshoot problems and simpler to deploy and configure new systems
c) A server with the different set of software, system configuration, and hardware should perform similarly if given the same role in an infrastructure
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Cloud vendor moves virtual systems around on physical systems or reconfigure its network pathways on the fly to accommodate demand.

3. Which of the following is not the aspect considered for network capacity ?
a) Network traffic from the cloud to the network interface
b) Network traffic to and from the network interface at the server
c) Network traffic from the cloud through your ISP to your local network interface
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] It may be a physical or virtual interface or server.

4. Which of the following utility is used to monitor traffic in Windows ?
a) Microsoft Network Monitor
b) Microsoft Performance Monitor
c) Microsoft Perfmon
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] To measure network traffic at a server’s network interface, you need to employ network monitor.

5. Point out the wrong statement :
a) Tools are available that can monitor a cloud network’s performance at geographical different points and over different third-party ISP connections
b) Apparent Networks company makes WAN network monitoring software
c) Network Capacity is easy to measure in a reliable way
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Network Capacity isn’t easy to measure in a reliable way.

6. Which of the following packet sniffer was formerly called Ethereal ?
a) TCPdump
b) Wireshark
c) Ntop
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Regardless of which of these tools you use, the statistics function of these tools provides a measurement of network capacity as expressed by throughput.

7. Which of the following factor can be considered to determine WAN Capacity ?
a) Routing and switching protocols
b) Overall system traffic
c) Network interconnect technologies
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These factors are highly variable and unlike.

8. __________ scaling allows you to use a virtual system to run more virtual machines
a) Horizontal
b) Vertical
c) Out
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Vertical Scaling run more daemons on the same machine instance, or take advantage of more RAM (memory) and faster compute times.

9. Which of the following is used to evaluate your own cloud application’s network performance ?
a) Path Cloud
b) PathView Cloud
c) View Cloud
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] It can also create scorecard of a cloud network.

10. Scaling _____ indefinitely leads you to an architecture with a large number of servers.
a) out
b) in
c) vertically
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Horizontal scaling allows you to run distributed applications more efficiently and is effective in using hardware more efficiently.

Cloud Computing MCQ Set 4

1. Which of the following can be referred to as productivity software ?
a) DBMS
b) Word processors
c) Presentation software
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Productivity software is an archaic term based on office suites.

2. Point out the correct statement:
a) Management of cloud storage is performed by out-of-band management systems through a data storage interface
b) Out-of-band refers to a management console that isn’t on the storage network
c) Out-of-band is most often on an Ethernet network inside a browser
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] From the management console, additional data services such as cloning, compression, de-duplication, and snapshots may be invoked.

3. Which of the following can be tagged as frequently used secondary category applications ?
a) Personal Information Managers
b) Scheduler
c) HTML editors
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Graphics modules, most often bitmapped or paint programs is also considered as second category application.

4. Which of the following is characteristic of productivity software ?
a) Standards for data interchange
b) User-centric
c) Static features
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Productivity software offers limited customization.

5. Point out the wrong statement:
a) A CDMI container can be exported and then used as a virtual disk by Virtual Machines in the cloud
b) CDMI and OCCI are meant to interoperate
c) The cloud infrastructure management console can be used to attach exported CDMI containers to the Virtual Machine that is desired
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] CDMI exports containers so the information that is obtained from the OCCI interface is part of the exported container.

6. Which of the following is disadvangtage of online office suite ?
a) Generally lower costs for users
b) Platform independence
c) Reduced maintenance costs
d) An Internet connection is required to access your documents

View Answer

Answer: d [Reason:] Some cloud-based applications now offer what is called an “off-line” mode so you can work on documents on your local system when an Internet connection is not available.

7. Which of the following benefit is provided by cloud computing office suite ?
a) Easier document sharing
b) More secure
c) No full Control
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Data in the cloud can be lost and must be managed and backed up.

8. Which of the following is Adobe’s application suite of cloud-based applications ?
a) Acrobat.com
b) Openoffice
c) Gpdf
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Adobe’s offerings on Acrobat.com are centered around preparing documents, manipulating graphics, and publishing the results.

9. Which of the following tool cannot be found at Acrobat.com ?
a) Buzzword
b) ConnectNow
c) Create Sheet
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] ConnectNow is an online conferencing and collaboration service.

10. Which of the following Acrobat word processor offers a capable set of office applications and makes good use of Adobe Flash animation in its interface ?
a) Buzzword
b) ConnectNow
c) Create Sheet
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Buzzword is strong in graphical capabilities.

Cloud Computing MCQ Set 5

1. Which of the following storage API is developed by SNIA for accessing content on storage devices ?
a) VIM
b) XAM
c) RIM
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] XAM stands for the eXtensible Access Method.

2. Point out the correct statement:
a) The OCCI data object can manage CDMI containers
b) The CDMI data object can manage CDMI containers
c) OCCI can access objects stored in the cloud by using standard SMTP command
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The CDMI data object can manage containers that are accessible in cloud storage through other supported protocols.

3. Which of the following interface converts XAM requests into native commands that are supported by the storage hardware operating systems ?
a) VIM
b) XAM
c) RIM
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] VIM stands for Vendor Interface Modules.

4. In which of the following architecture, every resource is identified by a standardized URI that may be translated into both hypertext and other forms ?
a) ROI
b) ROA
c) SOA
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] ROA stands for Resource Oriented Architecture.

5. Point out the wrong statement:
a) CDMI uses the SNIA eXtensible Access Method to discover and access metadata associated with each data object
b) OCCI uses metadata for FTP
c) CDMI provides an interface through which applications can gain access to the storage objects in a container over the Web
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] CDMI uses metadata for HTTP, system, user, and storage media attributes.

6. Which of the following action provides a wrapper for metadata and operational instructions ?
a) PUT
b) GET
c) HEAD
d) Adequate bandwidth

View Answer

Answer: c [Reason:] In a PUT operation, the container (store) is created if it didn’t exist previously.

7. Which of the following metadata MIME is required in a PUT operation ?
a) HEAD/OPTIONS
b) GET/RECEIVE
c) KEY/VALUE
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] A variety of KEY/VALUE pairs describing object attributes in CDMI is defined by the standard.

8. Which of the following standard is meant to span the different vendors’ standards and cloud infrastructure ?
a) OCCI
b) CDMI
c) COA
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] SNIA and the Open Grid Forum have created a joint working group to create the Open Cloud Computing Interface (OCCI).

9. Which of the following formats can be mapped by OCCI APIs ?
a) Pub
b) JSON
c) Plain text
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The OCCI interface standard is based on the Resource Oriented Architecture (ROA) and uses the URI definition.

10. The ability to provide storage on demand from a storage pool is referred to as _________ provisioning.
a) thin
b) thick
c) flat
d) full

View Answer

Answer: a [Reason:] Thin provisioning also applies to compute resources such as virtual machines.