Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Cloud Computing MCQ Set 1

1. Which of the following is a core management feature offered by most cloud management service products ?
a) Support of different cloud types
b) Creation and provisioning of different types of cloud resources, such as machine instances, storage, or staged applications
c) Performance reporting including availability and uptime, response time, resource quota usage, and other characteristics
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Automated deployment on IaaS systems represents one class of cloud management services.

2. Point out the correct statement:
a) Eucalyptus and Rackspace both use Amazon EC2 and S3 services
b) The RightScale user interface provides real-time measurements of individual server instances
c) RightScale server templates and the Rightscript technology are highly configurable and can be run under batch control
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Eucalyptus is open source and portable.

3. Which of the following is an industry organization that develops industry system management standards for platform interoperability ?
a) DMTF
b) DMS
c) EBS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] DMTF stands for Distributed Management Task Force.

4. Which of the following is used to extend CIM to virtual computer system management ?
a) OVF
b) VMAN
c) OCSI
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] VMAN has resulted in the creation of the Open Virtualization Format (OVF), which describes a standard method for creating, packaging, and provisioning virtual appliances.

5. Point out the wrong statement:
a) Cloudkick’s Insight module is powerful and particularly easy to use
b) Both Cloudkick and RightScale are known to be easy to use with Window virtual servers and less so with Linux instances
c) All of the service models support monitoring solutions
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Cloudkick and RightScale are known to be easy to use with Linux virtual servers and less so with Windows instances.

6. Which of the following initiative tries to provide a way of measuring cloud computing services along dimension like cost ?
a) CCE
b) OCCI
c) SMI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] SMI stands for Service Measurement Index.

7. Which of the following figure correctly describes products by CA technologies ?
a) cloud-computing-questions-answers-cloud-commons-smi-q7a
b) cloud-computing-questions-answers-cloud-commons-smi-q7b
c) cloud-computing-questions-answers-cloud-commons-smi-q7c
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Taken together, these products form the basis for CA’s Cloud Connected Management Suite.

8. Which of the following is open and both hypervisor and processor-architecture-agnostic ?
a) Dell Scalent
b) CloudKick
c) Elastra
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] OVF is essentially a container and a file format.

9. Which of the following is a workflow control and policy based automation service by CA ?
a) CA Cloud Optimize
b) CA Cloud Orchestrate
c) CA Cloud Insight
d) CA Cloud Compose

View Answer

Answer: b [Reason:] CA Cloud Insight is a cloud metrics measurement service.

10. Which of the following monitors the performance of the major cloud-based services in real time in Cloud Commons ?
a) CloudWatch
b) CloudSensor
c) CloudMetrics
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The Cloud Commons is a new online community founded by CA to promote information exchange on cloud services and the SMI standard.

Cloud Computing MCQ Set 2

1. The cost of a cloud computing deployment is roughly estimated to be :
a) CostCLOUD = Σ(UnitCostCLOUD / (Revenue – CostCLOUD))
b) CostCLOUD = Σ(UnitCostCLOUD x (Revenue + CostCLOUD))
c) CostCLOUD = Σ(UnitCostCLOUD x (Revenue – CostCLOUD))
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Unit cost is usually defined as the cost of a machine instance per hour or another resource.

2. Point out the correct statement :
a) Cloud resource pricing doesn’t always scale linearly based on performance
b) Depending upon the service model type, other resources add additional unit costs
c) Typical efficiency in datacenters are between 10 and 55 percent
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Different cloud providers charge different amounts for these resources, some resources are free for one provider and charged for another, and there are almost always variable charges based on resource sizing.

3. The costs associated with resources in the cloud computing model _______ can be unbundled to a greater extent than the costs associated with CostDATACENTER.
a) CLOUD
b) CostCLOUD
c) CCLOUD
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The CostDATACENTER consists of the summation of the cost of each of the individual systems with all the associated resources.

4. Security methods such as private encryption, VLANs and firewalls comes under __________ subject area.
a) CostDATACENTER = 1nΣ(UnitCostDATACENTER / (Revenue –(CostDATACENTER/Utilization))SYSTEMn
b) CostDATACENTER = 1nΣ(UnitCostDATACENTER x (Revenue –(CostDATACENTER/Utilization))SYSTEMn
c) CostDATACENTER = 1nΣ(UnitCostDATACENTER x (Revenue +(CostDATACENTER/Utilization))SYSTEMn
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Sum includes terms for System 1, System 2, System 3, and so on.

5. Point out the wrong statement :
a) Datacenter operates under average loads
b) Private cloud doesn’t pooling of resources that a cloud computing provider can achieve
c) Private cloud doesn’t employ the same level of virtualization
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Capacity of the datacenter is fixed by the assets it has.

6. For a server with a four-year lifetime, you would therefore need to include an overhead roughly equal to ___ percent of the system’s acquisition
cost.
a) 10
b) 20
c) 25
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The costs of a system in a datacenter must also include the overhead associated with power, cooling, and the physical plant.

7. The overhead associated with ____ staff is a major cost.
a) Data Center
b) IT
c) Non IT
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] It is not uncommon for the burden cost of a system in a datacenter to be 150 percent of the cost of the system itself.

8. Moving expenses onto the _____ side of a budget allows an organization to transfer risk to their cloud computing provider.
a) Dex
b) OpEx
c) Pex
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The conversion of real assets to virtual ones provides a measure of protection against too much or too little infrastructure.

9. ________ is surely an impediment to established businesses starting new enterprises.
a) Proposition
b) Capitalization
c) Globalization
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Capitalization may be the single largest reason that new businesses fail.

10. Cloud computing is also a good option when the cost of infrastructure and management is ______
a) low
b) high
c) moderate
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] This is often the case with legacy applications and systems where maintaining the system capabilities is a significant cost.

Cloud Computing MCQ Set 3

1. A _______ service provider gets the same benefits from a composable system that a user does.
a) CaaS
b) AaaS
c) PaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] If you are a PaaS or SaaS service provider and your task is to create the platform or service presented to the developer, reseller, or user, the notion of working with a composable system is still a very powerful one.

2. Point out the correct statement :
a) Cloud architecture can couple software running on virtualized hardware in multiple locations to provide an on-demand service
b) Cloud computing relies on a set of protocols needed to manage interprocess communications
c) Platforms are used to create more complex software
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The most commonly used services uses a set of discovery and description protocols based on WSDL.

3. Which of the following is the property of composable component ?
a) stateful
b) stateless
c) symmetric
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] A transaction is executed without regard to other transactions or requests.

4. From the standpoint of an ________, it makes no sense to offer non-standard machine instances to customers.
a) CaaS
b) AaaS
c) PaaS
d) IaaS

View Answer

Answer: d [Reason:] Because those customers are almost certainly deploying applications built on standard operating systems such as Linux, Windows, Solaris, or some other well-known operating system.

5. Point out the wrong statement :
a) A cloud cannot be created within an organization’s own infrastructure or outsourced to another datacenter
b) A composable component must be modular
c) A composable component must be stateless
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] While resources in a cloud can be real physical resources, more often they are virtualized resources because virtualized resources are easier to modify and optimize.

6. A service provider reselling an ____ may have the option to offer one module to customize the information.
a) CaaS
b) AaaS
c) PaaS
d) SaaS

View Answer

Answer: d [Reason:] Modifications are generally severely limited.

7. Which of the following is highest degree of integration in cloud computing ?
a) CaaS
b) AaaS
c) PaaS
d) SaaS

View Answer

Answer: d [Reason:] An SaaS vendor such as Quicken.com or Salesforce.com is delivering an application as a service to a customer.

8. Which of the architectural layer is used as front end in cloud computing ?
a) client
b) cloud
c) soft
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Cloud computing may be differentiated from older models by describing an encapsulated information technology service that is often controlled through an Application Programming Interface (API).

9. Which of the following benefit is provided by PaaS service provider ?
a) A larger pool of qualified developers
b) More reliable operation
c) A logical design methodology
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The essence of a service oriented design is that services are constructed from a set of modules using standard communications and service interfaces.

10. Communication between services is done widely using _______ protocol.
a) REST
b) SOAP
c) RESTful
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] There are alternative sets of standards as well.

Cloud Computing MCQ Set 4

1. Which of the following sells a server referred to as Cloud Attached Storage ?
a) CEAT
b) CTERA
c) OCCI
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Cloud Attached Storage is meant for the Small and Medium Business.

2. Point out the correct statement:
a) The CTERA Cloud Attached Storage backup server has the attributes of a NAS
b) CDMI removes older information that is no longer operational and saves it for long-term storage
c) OCMI cloud backup provides a solution that optimizes the backup based on bandwidth availability
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Backed up data may be shared between users.

3. The development of systems on a chip has enabled CTERA to create a scaled-down version of the CTERA server called the CTERA __________
a) CloudPlug
b) NextCloud
c) CloudNext
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This palm-sized low-power device converts a USB/eSATA drive and your Ethernet network and turns the hard drive into a NAS server.

4. Which of the following filesystem can be backed up by CloudPlug ?
a) NTFS
b) FAT32
c) EXT3
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Laptops may be backed up from any location because they are assigned a roaming profile with dynamic IP support.

5. Point out the wrong statement:
a) Clients have browser-based access to the backups or can locally access files using CTERA’s “Virtual Cloud Drive” network drive
b) CloudPlug performs backup and synchronization services and then performs automated or on-demand backups and snapshots of your systems
c) CloudPlug uses UPnP (Universal Plug and Play) and Bonjour to discover systems on the network
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The software works with Microsoft Active Directory and allows for role-based user access.

6. Which of the following is open cloud storage management standard by SNIA ?
a) CDMI
b) OCCI
c) CEA
d) Adequate bandwidth

View Answer

Answer: a [Reason:] CDMI stands for Cloud Data Management Interface.

7. Which of the following standard uses the same authorization and authentication mechanism as CDMI ?
a) SIA
b) NFS
c) NTFS
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] CDMI includes commands that allow applications to access cloud storage and create, retrieve, update, and delete data objects.

8. While working with storage domain model, CDMI allows for interoperation of which of the following clouds ?
a) public
b) private
c) hybrid
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The CDMI data object can manage CDMI containers, as well as containers that are accessible in cloud storage through other supported protocols.

9. In the Cloud Data Management Interface (CDMI), the storage space is partitioned into units called _________
a) containers
b) workspace
c) replicas
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] A container stores a set of data in it and serves as the named object upon which data service operations are performed.

10. Which of the following server performs the backups of clients without requiring any client-based software ?
a) Next3
b) OBackup
c) CTERA
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] CTERA cloud backup performs incremental backups from the server, compressing and encrypting the data that is transmitted to CTERA’s cloud storage servers where de-duplication is performed.

Cloud Computing MCQ Set 5

1. Which of the following application allows you to collect subscriptions and view them all in one site ?
a) newsreader
b) wordreader
c) aggreader
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The iGoogle customization site is based on RSS and Atom news feeds.

2. Point out the correct statement:
a) Many Webmail services are free, and the rest are generally modestly priced
b) Webmail may be differentiated from hosted e-mail by its access through a Web browser
c) The current generation of Webmail services implements user interfaces based on Ajax
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These services also sometimes use POP3 and IMAP, which allows them to be used to feed e-mail into traditional e-mail clients like Outlook and Thunderbird.

3. Browser based hosted mail is the prototypical ________ as a Service application.
a) Software
b) Platform
c) Infrastructure
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Webmail is differentiated from hosted e-mail primarily by the use of browser-based client access.

4. Which was the first free hosted Webmail service to user ?
a) Hotmail
b) Yahoo mail
c) Google mail
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Microsoft acquired HotMail a year later and rebranded it as MSN Hotmail.

5. Point out the wrong statement:
a) Most of web mail services use spam and virus detection to eliminate unwanted mail
b) Syndication services are a method for publishing content from Web sites
c) RSS content cannot be read in most modern browsers
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] When you subscribe to an RSS feed, you create a bookmark or favorite that is updated automatically as new content appears.

6. Which of the following is not a Webmail Service ?
a) AOL Mail
b) Windows Live Mail
c) Yahoo Mail
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] A hit can be measured relatively accurately by looking at the DNS server logs at key points in the Internet backbone.

7. Which of the following Webmail service doesn’t have POP3 support ?
a) AOL Mail
b) ExciteIAC Search & Media
c) BlueTieBlueTie
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] BlueTieBlueTie has both IMAP and POP3 support.

8. Which of the following Webmail service do not have free subscription and service ?
a) LycosDuam
b) Mail.com
c) AOL Mail
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] LycosDuam provides 5GB storage space to users.

9. Which of the following Webmail service does not support both POP3 and IMAP ?
a) Yahoo! Mail
b) ThinkPost.net
c) EmailRackspace
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Yahoo Mail supports POP3 only.

10. Google Mail service became available first in beta in _______ from Google Labs.
a) 2004
b) 2007
c) 2008
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In July 2009 Google announced that Gmail and the Google apps were released products.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }