Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Cloud Computing MCQ Set 1

1. Which of the following provides a bridge between a company’s existing network and the AWS cloud ?
a) Amazon Virtual Private Cloud
b) AWS Premium Support
c) Amazon Fulfillment Web Services
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] VPC connects your network resources to a set of AWS systems over a Virtual Private Network (VPN) connection and extends security systems.

2. Point out the wrong statement:
a) Between FBA and FWS, you can create a nearly virtual store on Amazon.com
b) Amazon plans to extend the capabilities of VPC to integrate with other systems in the Amazon cloud computing portfolio
c) FPS is exposed as an API that sorts transactions into packages called Quick Starts that makes it easy to implement
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Merchant inventory is prepositioned in Amazon’s fulfillment centers.

3. Which of the following is Amazon’s technical support and consulting business ?
a) Amazon Virtual Private Cloud
b) AWS Premium Support
c) Amazon Fulfillment Web Services
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Through AWS Premium Support, subscribers to AWS can get help building or supporting applications that use EC2.

4. Which of the following allows merchants to fill orders through Amazon.com fulfillment service ?
a) Amazon Elastic Compute Cloud
b) Amazon Fulfillment Web Services
c) Amazon Relational Database Service
d) Amazon Simple Storage System

View Answer

Answer: b [Reason:] There is no charge for using Amazon FWS.

5. Point out the correct statement:
a) With EC2, you can launch and run server instances called Amazon Machine Images (AMIs) running different operating systems such as Red Hat Linux
b) A machine image is the software and operating system running on top of the instance
c) A machine image may be thought of as the contents of a boot drive
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] A machine image should be composed of a hardened operating system.

6. Which of the following provides access for developers to charge Amazon’s customers for their purchases ?
a) FWS
b) FAS
c) FPS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] FPS is a payments-transfer infrastructure.

7. Which of the following uses an authentication device ?
a) Amazon Elastic MapReduce
b) Amazon Mechanical Turk
c) Amazon DevPay
d) Multi-Factor Authentication

View Answer

Answer: d [Reason:] Multi-Factor Authentication gives you two layers of protection: your user id and password.

8. _________ is a virtual server platform that allows users to create and run virtual machines on Amazon’s server farm.
a) EC2
b) Azure
c) EC5
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] You can add or subtract virtual servers elastically as needed.

9. AMIs are operating systems running on the _____ virtualization hypervisor.
a) Yen
b) Xen
c) Ben
d) Multi-Factor Authentication

View Answer

Answer: b [Reason:] Each virtual private server is accorded a size rating called its EC2 Compute Unit.

10. Which of the following instance class is best used for applications that are processor- or compute-intensive ?
a) Standard Instances
b) High Memory Instances
c) High CPU Instances
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Applications of this type include rendering, encoding, data and others.

Cloud Computing MCQ Set 2

1. Which of the following is best suited for analysis of an application’s suitability to be ported to the cloud ?
a) Service Attributes
b) Cloud Attributes
c) Application Attributes
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] To support the application’s data access, you may also be faced with building a synchronization or replication feature, which adds more

overhead to the application.

2. Point out the correct statement:
a) An application that runs as a service on the Internet has a client portion that makes a request and a server portion that responds to that request
b) In a distributed system, the transaction is stateful
c) In order to create a stateless system in a distributed architecture, a transaction manager or broker must be added so that the intermediary service can account for transactions and react accordingly when they succeed or fail
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The request has been decoupled from the response because the transaction is executing in two or more places.

3. Which of the following is first level applicable attribute ?
a) Availability
b) Monitoring
c) Configuring
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Availability defines the proportion of time that the system is functional and working.

4. Which of the following is a second level attribute in relation to scalability ?
a) Fault management
b) Caching
c) Expertise
d) Geographic location

View Answer

Answer: c [Reason:] Scalability is the ability of a system, network, or process to handle a growing amount of work in a capable manner or its ability to be enlarged to accommodate that growth.

5. Point out the wrong statement:
a) When applications get moved to the cloud, they do not retain the features of a three-layered architecture
b) Virtual machines are not only stateless
c) Some applications can be successfully ported to the cloud, while others suffer from the translation
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] When applications get moved to the cloud, they retain the features of a three-layered architecture.

6. Which of the following is not a second level attribute in relation to Data Management ?
a) Data exchange
b) Staging
c) Index
d) Portability

View Answer

Answer: b [Reason:] Staging is second level attribute in relation to scalability.

7. Which of the following criteria needs to be met so that key drivers benefit from deployment to the cloud ?
a) Are mission critical
b) Do have sensitive data to protect
c) Do need to be customized
d) Are legacy applications with no particular competitive advantage

View Answer

Answer: d [Reason:] Each cloud platform also has its own set of attributes that need to be mapped.

8. APIs and Deployment are second level application attributes in accordance with :
a) application
b) costs
c) maintenance
d) user interface
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Deconstructing an application’s critical functionality is only half the process.

9. Which of the attributes is required for best user interface ?
a) User interaction
b) Ease of use
c) Interface features
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] An attribute map is created to expose critical functionality.

10. Which of the following is not a second level application attribute ?
a) Reliability
b) Resource access
c) Uptime
d) costs

View Answer

Answer: d [Reason:] Cost is influenced by development and resources attribute.

Cloud Computing MCQ Set 3

1. The properties necessary to guarantee a reliable transaction in databases and other applications is referred to as:
a) BASE
b) ACID
c) ATOM
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In computer science, ACID (Atomicity, Consistency, Isolation, Durability) is a set of properties that guarantee that database transactions are processed reliably.

2. Point out the wrong statement:
a) In theory, any application can run either completely or partially in the cloud
b) The location of an application or service plays a fundamental role in how the application must be written
c) An application or process that runs on a desktop or server is executed coherently, as a unit, under the control of an integrated program
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] An action triggers a program call, code executes, and a result is returned and may be acted upon.

3. Which of the following is property of ACID principle ?
a) Atomicity
b) Consistency
c) Isolation
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The ACID principle is used today by any application that is reading and writing to a stored data set.

4. Which of the following ACID property states that the system must go from one known state to another and that the system integrity must be maintained ?
a) Atomicity
b) Consistency
c) Isolation
d) Durability

View Answer

Answer: b [Reason:] The ACID rules were developed by Jim Gray to apply to database technology in the late 1970s.

5. Point out the wrong statement:
a) Taken as a unit, “Request => Process => Response” is not an atomic transaction
b) A coherent transaction either succeeds and is enacted, or fails and is rolled back
c) When rollback is not possible due to optimistic transaction commitment in a multiuser application, durability requires correcting the condition
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Taken as a unit, “Request => Process => Response” is an atomic transaction.

6. Which of the following component is required for both online and local data access in hybrid application ?
a) local
b) cloud
c) both local and cloud
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] If the application needed to access data only when the client was online, then access to cloud-based storage would be the only data store your application would required.

7. Which of the following factors might offset the cost of offline access in hybrid application ?
a) scalability
b) costs
c) ubiquitous access
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These factors make the cloud more attractive.

8. An application that needed _______ storage alone might not benefit from a cloud deployment at all.
a) online
b) offline
c) virtual
d) all of the mentioned
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] You could safely conclude that an application that gets the most value from a cloud deployment is one that uses online storage without the need for offline storage.

9. The __________ property states that the system must have a mechanism to recover from committed transactions should that be necessary.
a) Atomicity
b) Consistency
c) Isolation
d) Durability

View Answer

Answer: d [Reason:] The isolation property states that the system cannot have other transactions operate on data that is currently being processed by a transaction.

10. Which of the following property defines a transaction as something that cannot be subdivided and must be completed or abandoned as a unit ?
a) Atomicity
b) Consistency
c) Isolation
d) Durability

View Answer

Answer: a [Reason:] The isolation property states that the system cannot have other transactions operate on data that is currently being processed by a transaction.

Cloud Computing MCQ Set 4

1. Which of the following is one of the unique attribute of Cloud Computing ?
a) utility type of delivery
b) elasticity
c) low barrier to entry
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These attributes change how applications are created, priced, and delivered.

2. Point out the correct statement :
a) Service Level Agreements (SLAs) is small aspect of cloud computing
b) Cloud computing does not have impact on software licensing
c) Cloud computing presents new opportunities to users and developers
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Because it is based on the paradigm of a shared multi-tenant utility.

3. Applications that work with cloud computing that have low margins and usually low risk are :
a) high touch
b) low touch
c) moderate touch
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The “high touch” applications that come with high margins require committed resources and pose more of a risk.

4. A service that concentrates on hardware follows the _________ as a Service model.
a) IaaS
b) CaaS
c) PaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Amazon web service follows PaaS model.

5. Point out the wrong statement :
a) A cloud is defined as the combination of the infrastructure of a datacenter with the ability to provision hardware and software
b) High touch applications are best done on-premises
c) The Google App Engine follows IaaS
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The Google App Engine follows PaaS.

6. When you add a software stack, such as an operating system and applications to the service, the model shifts to _____ model.
a) SaaS
b) PaaS
c) IaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Microsoft’s Windows Azure Platform is best described as currently using SaaS model.

7. Which of the following is most refined and restrictive service model ?
a) IaaS
b) CaaS
c) PaaS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: C [Reason:] When the service requires the client to use a complete hardware/software/application stack, it is using the most refined and restrictive service model.

8. _______ is a pay-as-you-go model matches resources to need on an ongoing basis.
a) Utility
b) Elasticity
c) Low barrier to entry
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This eliminates waste and has the added benefit of shifting risk from the client.

9. _______ feature allows you to optimize your system and capture all possible transactions.
a) scalability
b) reliability
c) elasticity
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] You have the ability to right-size resources as required.

10. _______ enables batch processing, which greatly speeds up high-processing applications.
a) Scalability
b) Reliability
c) Elasticity
d) Utility

View Answer

Answer: a [Reason:] This feature obviates the need for planning and provisioning.

Cloud Computing MCQ Set 5

1. Which of the following is a worldwide content caching and delivery system for Windows Azure blob content ?
a) CDN
b) CND
c) DNC
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] CDN is an edge network service that lowers latency and maximizes bandwidth by delivering content to users who are nearby.

2. Point out the wrong statement:
a) Any storage account can be enabled for CDN
b) The CDN service searches that location and serves the content
c) Stored data can be removed with DELETE request
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] If the content isn’t found, the CDN retrieves the Blob from the Blob service, caches the content, and then serves it to the user.

3. SQL Azure is a cloud-based relational database service that is based on:
a) Oracle
b) SQL Server
c) MySQL
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] SQL Azure Database supports Transact-SQL statements.

4. Which of the following was formerly called SQL Server Data Service ?
a) AppFabric
b) SQL Azure
c) WCF
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] An application that uses SQL Azure Database can run locally on a server, PC, or mobile device, in a datacenter, or on Windows Azure.

5. Point out the correct statement:
a) Data stored in an SQL Azure database is accessed using the Columnar Data Stream (CDS) protocol
b) There is a current limit of 1TB for each SQL Azure Database
c) Queries against a multiple databases are unified
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] If the storage size exceeds the limit, then data must be partitioned into logical sets and queries need to be structured to account for this partitioning.

6. Azure data is replicated ________ times for data protection and writes are checked for consistency.
a) one
b) two
c) three
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] SQL Azure eventually will support the Microsoft Sync Framework providing a facility for SQL Azure to synchronize their data with local databases.

7. SQL Azure Database looks like and behaves like a local database with a few exceptions like:
a) CLR
b) CDN
c) WCF
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] CLR stands for Common Language Runtime.

8. Which of the following Azure edition has storage up to 10GB database ?
a) Web
b) Business
c) Standard
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Web Editions has storage up to 1GB database.

9. Microsoft offers a _______ calculator for the Windows Azure Platform.
a) TCO
b) TOC
c) OCT
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] SQL Azure charges are based on two different programs.

10. The connection between storage and Microsoft’s Content Delivery Network is stated to be at least _______ percent uptime.
a) 90
b) 95
c) 99.9
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] In the Windows Azure Service Level Agreement, Microsoft states that it guarantees an external connectivity between two or more role instances that are located in different Azure domains of at least 99.95 percent uptime.