Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.         struct student *point;
  6.     };
  7.     void main()
  8.     {
  9.         struct student s;
  10.         struct student m;
  11.         s.c = m.c = "hi";
  12.         m.point = &s;
  13.         (m.point)->c = "hey";
  14.         printf("%st%st", s.c, m.c);
  15.     }

a) hey hi
b) hi hey
c) Run time error
d) hey hey

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

2. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.         struct student *point;
  6.     };
  7.     void main()
  8.     {
  9.         struct student s;
  10.         struct student m;
  11.         m.point = s;
  12.         (m.point)->c = "hey";
  13.         printf("%s", s.c);
  14.     }

a) Nothing
b) Compile time error
c) hey
d) Varies

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

3. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.         struct student point;
  6.     };
  7.     void main()
  8.     {
  9.         struct student s;
  10.         s.c = "hello";
  11.         printf("%s", s.c);
  12.     }

a) hello
b) Nothing
c) Varies
d) Compile time error

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

4. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.         struct student *point;
  6.     };
  7.     void main()
  8.     {
  9.         struct student s;
  10.         printf("%d", sizeof(s));
  11.     }

a) 5
b) 9
c) 8
d) 16

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

5. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct student
  3.     {
  4.         char *c;
  5.         struct student *point;
  6.     };
  7.     void main()
  8.     {
  9.         struct student s;
  10.         struct student *m = &s;
  11.         printf("%d", sizeof(student));
  12.     }

a) Compile time error
b) 8
c) 5
d) 16

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

6. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     struct p
  3.     {
  4.         int x;
  5.         char y;
  6.         struct p *ptr;
  7.     };
  8.     int main()
  9.     {
  10.         struct p p = {1, 2, &p};
  11.         printf("%dn", p.ptr->x);
  12.         return 0;
  13.     }

a) Compile time error
b) Undefined behaviour
c) 1
d) 2

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

7. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     typedef struct p *q;
  3.     struct p
  4.     {
  5.         int x;
  6.         char y;
  7.         q ptr;
  8.     };
  9.     typedef struct p *q;
  10.     int main()
  11.     {
  12.         struct p p = {1, 2, &p};
  13.         printf("%dn", p.ptr->x);
  14.         return 0;
  15.     }

a) Compile time error
b) 1
c) Undefined behaviour
d) Address of p

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

8. Presence of loop in a linked list can be tested by the compiler by.
a) Traveling the list, if NULL is encountered no loop exists
b) Comparing the address of nodes by address of every other node
c) Comparing the the value stored in a node by a value in every other node
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] None.