Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following fopen statements are illegal?
a) fp = fopen(“abc.txt”, “r”);
b) fp = fopen(“/home/user1/abc.txt”, “w”);
c) fp = fopen(“abc”, “w”);
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

2. What does the following segment of code do?
    fprintf(fp, “Copying!”);
a) It writes “Copying!” into the file pointed by fp
b) It reads “Copying!” from the file and prints on display
c) It writes as well as reads “Copying!” to and from the file and prints it
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

3. FILE reserved word is
a) A structure tag declared in stdio.h
b) One of the basic datatypes in c
c) Pointer to the structure defined in stdio.h
d) It is a type name defined in stdio.h

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

4. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         FILE *fp = stdin;
  5.         int n;
  6.         fprintf(fp, "%d", 45);
  7.     }

a) Compilation error
b) 45
c) Nothing
d) Depends on the standard

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

5. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     #include <stdlib.h>
  3.     int main()
  4.     {
  5.         FILE *fp = stdout;
  6.         int n;
  7.         fprintf(fp, "%d", 45);
  8.     }

a) Compilation error
b) 45
c) Nothing
d) Depends on the standard

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

6. stdout, stdin and stderr are
a) File pointers
b) File desciptors
c) Streams
d) Structure

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

7. Which of the following statements about stdout and stderr are true?
a) Same
b) Both connected to screen always
c) Both connected to screen by default
d) stdout is line buffered but stderr is unbuffered

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

8. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         FILE *fp = stdout;
  5.         int n;
  6.         fprintf(fp, "%d ", 45);
  7.         fprintf(stderr, "%d ", 65);
  8.         return 0;
  9.     }

a) 45 65
b) 65 45
c) 65
d) Compilation error

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

9. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         FILE *fp = stdout;
  5.         int n;
  6.         fprintf(fp, "%dn ", 45);
  7.         fprintf(stderr, "%d ", 65);
  8.         return 0;
  9.     }

a) 45 65
b) 65 45
c) 65
d) Compilation error

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

10. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         FILE *fp = stdout;
  5.         int n;
  6.         fprintf(fp, "%d ", 45);
  7.         fflush(stdout);
  8.         fprintf(stderr, "%d", 65);
  9.         return 0;
  10.     }

a) 45 65
b) 65 45
c) 45
d) Compilation error

View Answer

Answer: a [Reason:] None.