Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the return-type of the function sqrt()
a) int
b) float
c) double
d) depends on the data type of the parameter

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

2. Which of the following function declaration is illegal?
a) double func();
    int main(){}
    double func(){}
b) double func(){};
    int main(){}
c) int main()
    {
    double func();
    }
    double func(){//statements}
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

3. What is the output of this code having void return-type function?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void foo()
  3.     {
  4.         return 1;
  5.     }
  6.     void main()
  7.     {
  8.         int x = 0;
  9.         x = foo();
  10.         printf("%d", x);
  11.     }

a) 1
b) 0
c) Runtime error
d) Compile time error

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

4. What will be the data type returned for the following function?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int func()
  3.     {
  4.         return (double)(char)5.0;
  5.     }

a) char
b) int
c) double
d) multiple type-casting in return is illegal

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

5. What is the problem in the following declarations?
    int func(int);
    double func(int);
    int func(float);
a) A function with same name cannot have different signatures
b) A function with same name cannot have different return types
c) A function with same name cannot have different number of parameters
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

6. The output of the code below is

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void main()
  3.     {
  4.         int k = m();
  5.         printf("%d", k);
  6.     }
  7.     void m()
  8.     {
  9.         printf("hello");
  10.     }

a) hello 5
b) Error
c) Nothing
d) Junk value

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

7. The output of the code below is

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int *m()
  3.     {
  4.         int *p = 5;
  5.         return p;
  6.     }
  7.     void main()
  8.     {
  9.         int *k = m();
  10.         printf("%d", k);
  11.     }

a) 5
b) Junk value
c) 0
d) Error

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

8. The output of the code below is

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int *m();
  3.     void main()
  4.     {
  5.         int *k = m();
  6.         printf("hello ");
  7.         printf("%d", k[0]);
  8.     }
  9.     int *m()
  10.     {
  11.         int a[2] = {5, 8};
  12.         return a;
  13.     }

a) hello 5 8
b) hello 5
c) hello followed by garbage value
d) Compilation error

View Answer

Answer: c [Reason:] None.