Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following can never be sent by call-by-value?
a) Variable
b) Array
c) Structures
d) Both Array and Structures

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

2. Which type of variables can have same name in different function:
a) global variables
b) static variables
c) Function arguments
d) Both static variables and Function arguments

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

3. Arguments that take input by user before running a program are called?
a) main function arguments
b) main arguments
c) Command-Line arguments
d) Parameterized arguments

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

4. The maximum number of arguments that can be passed in a single function are_____________
a) 127
b) 253
c) 361
d) No limits in number of arguments

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

5. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int *p, int *q)
  3.     {
  4.         int temp = *p; *p = *q; *q = temp;
  5.     }
  6.     void main()
  7.     {
  8.         int a = 6, b = 5;
  9.         m(&a, &b);
  10.         printf("%d %dn", a, b);
  11.     }

a) 5 6
b) 6 5
c) 5 5
d) 6 6

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

6. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int *p)
  3.     {
  4.         int i = 0;
  5.         for(i = 0;i < 5; i++)
  6.         printf("%dt", p[i]);
  7.     }
  8.     void main()
  9.     {
  10.         int a[5] = {6, 5, 3};
  11.         m(&a);
  12.     }

a) 0 0 0 0 0
b) 6 5 3 0 0
c) Run time error
d) 6 5 3 junk junk

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

7. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int p, int q)
  3.     {
  4.         int temp = p;
  5.         p = q;
  6.         q = temp;
  7.     }
  8.     void main()
  9.     {
  10.         int a = 6, b = 5;
  11.         m(a, b);
  12.         printf("%d %dn", a, b);
  13.     }

a) 5 6
b) 5 5
c) 6 5
d) 6 6

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

8. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int p, int q)
  3.     {
  4.         printf("%d %dn", p, q);
  5.     }
  6.     void main()
  7.     {
  8.         int a = 6, b = 5;
  9.         m(a);
  10.     }

a) 6
b) 6 5
c) 6 junk value
d) Compile time error

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

9. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void m(int p)
  3.     {
  4.         printf("%dn", p);
  5.     }
  6.     void main()
  7.     {
  8.         int a = 6, b = 5;
  9.         m(a, b);
  10.         printf("%d %dn", a, b);
  11.     }

a) 6
b) 6 5
c) 6 junk value
d) Compile time error

View Answer

Answer: d [Reason:] None.