Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     #define SYSTEM 20
  3.     int main()
  4.     {
  5.         int a = 20;
  6.         #if SYSTEM == a
  7.         printf("HELLO ");
  8.         #endif
  9.         #if SYSTEM == 20
  10.         printf("WORLDn");
  11.         #endif
  12.     }

a) HELLO
b) WORLD
c) HELLO WORLD
d) No Output

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

2. Comment on the following code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     #define Cprog
  3.     int main()
  4.     {
  5.         int a = 2;
  6.         #ifdef Cprog
  7.         a = 1;
  8.         printf("%d", Cprog);
  9.     }

a) No output on execution
b) Output as 1
c) Output as 2
d) Compile time error

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

3. The “else if” in conditional inclusion is written by?
a) #else if
b) #elseif
c) #elsif
d) #elif

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

4. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     #define COLD
  3.     int main()
  4.     {
  5.         #ifdef COLD
  6.         printf("COLDt");
  7.         #undef COLD
  8.         #endif
  9.         #ifdef COLD
  10.         printf("HOTt");
  11.         #endif
  12.     }

a) HOT
b) COLD
c) COLD HOT
d) No Output

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

5. Which of the following sequences are unaccepted in C language?
a) #if
    #else
    #endif
b) #if
    #elif
    #endif
c) #if
    #if
    #endif
d) #if
    #undef
    #endif

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

6. In a conditional inclusion, if the condition that comes after the if holds.
a) Then the code up to the following #else or #elif or #endif is compiled
b) Then the code up to the following #endif is compiled even if #else or #elif is present
c) Then the code up to the following #eliif is compiled
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

7. Conditional inclusion can be used for
a) Preventing multiple declarations of a variable
b) Check for existence of a variable and doing something if it exists
c) Preventing multiple declarations of same function
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

8. The #elif directive cannot appear after the preprocessor #else directive.
a) True
b) False
c) None of the mentioned
d) Varies

View Answer

Answer: a [Reason:] None.