Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void main()
  3.     {
  4.         char *s = "hello";
  5.         char *p = s * 3;
  6.         printf("%ct%c", *p, s[1]);
  7.     }

a) h e
b) l e
c) Compile time error
d) l h

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

2. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void main()
  3.     {
  4.         char *s= "hello";
  5.         char *p = s + 2;
  6.         printf("%ct%c", *p, s[1]);
  7.     }

a) l e
b) h e
c) l l
d) h l

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

3. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         void *p;
  5.         int a[4] = {1, 2, 3, 8};
  6.         p = &a[3];
  7.         int *ptr = &a[2];
  8.         int n = p - ptr;
  9.         printf("%dn", n);
  10.     }

a) 1
b) Compile time error
c) Segmentation fault
d) 4

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

4. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         void *p;
  5.         int a[4] = {1, 2, 3, 4};
  6.         p = &a[3];
  7.         int *ptr = &a[2];
  8.         int n = (int*)p - ptr;
  9.         printf("%dn", n);
  10.     }

a) 1
b) Compile time error
c) Segmentation fault
d) 4

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

5. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int a[4] = {1, 2, 3, 4};
  5.         int b[4] = {1, 2, 3, 4};
  6.         int n = &b[3] - &a[2];
  7.         printf("%dn", n);
  8.     }

a) -3
b) 5
c) 4
d) Compile time error

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

6. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int a[4] = {1, 2, 3, 4};
  5.         int *p = &a[1];
  6.         int *ptr = &a[2];
  7.         ptr = ptr * 1;
  8.         printf("%dn", *ptr);
  9.     }

a) 2
b) 1
c) Compile time error
d) Undefined behaviour

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

7. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int a[4] = {1, 2, 3, 4};
  5.         int *ptr  =  &a[2];
  6.         float n = 1;
  7.         ptr = ptr + n;
  8.         printf("%dn", *ptr);
  9.     }

a) 4
b) 3
c) Compile time error
d) Undefined behaviour

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

8. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int a[4] = {1, 2, 3, 4};
  5.         void *p = &a[1];
  6.         void *ptr = &a[2];
  7.         int n = 1;
  8.         n = ptr - p;
  9.         printf("%dn", n);
  10.     }

a) 1
b) 4
c) Compile time error
d) Depends on the compiler

View Answer

Answer: b [Reason:] None.