Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Are logical operators sequence points?
a) True
b) False
c) Depends on the compiler
d) Depends on the standard

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

2. Does logical operators in C language are evaluated with short circuit?
a) True
b) False
c) Depends on the compiler
d) Depends on the standard

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

3. Result of a logical or relational expression in C is
a) True or False
b) 0 or 1
c) 0 if expression is false and any positive number if expression is true
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

4. What will be the value of d in the following program?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int a = 10, b = 5, c = 5;
  5.         int d;
  6.         d = b + c == a;
  7.         printf("%d", d);
  8.     }

a) Syntax error
b) 1
c) 5
d) 10

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

5. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int a = 10, b = 5, c = 3;
  5.         b != !a;
  6.         c = !!a;
  7.         printf("%dt%d", b, c);
  8.     }

a) 5 1
b) 0 3
c) 5 3
d) 1 1

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

6. Which among the following is NOT a logical or relational operator?
a) !=
b) ==
c) ||
d) =

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

7. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int a = 10;
  5.         if (a == a--)
  6.             printf("TRUE 1t");
  7.         a = 10;
  8.         if (a == --a)
  9.             printf("TRUE 2t");
  10.     }

a) TRUE 1
b) TRUE 2
c) TRUE 1 TRUE 2
d) Compiler Dependent

View Answer

Answer: d [Reason:] This is a sequence point problem and hence the result will be implementation dependent

8. Relational operators cannot be used on:
a) structure
b) long
c) strings
d) float

View Answer

Answer: a [Reason:] None.