Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int ary[4] = {1, 2, 3, 4};
  5.         printf("%dn", *ary);
  6.     }

a) 1
b) Compile time error
c) Some garbage value
d) Undefined variable

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

2. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         const int ary[4] = {1, 2, 3, 4};
  5.         int *p;
  6.         p = ary + 3;
  7.         *p = 5;
  8.         printf("%dn", ary[3]);
  9.     }

a) 4
b) 5
c) Compile time error
d) 3

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

3. Different ways to initialize an array with all elements as zero are
a) int array[5] = {};
b) int array[5] = {0};
c) int a = 0, b = 0, c = 0;
    int array[5] = {a, b, c};
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

4. The elements in the array of the following code are
    int array[5] = {5};
a) 5, 5, 5, 5, 5
b) 5, 0, 0, 0, 0
c) 5, (garbage), (garbage), (garbage), (garbage)
d) (garbage), (garbage), (garbage), (garbage), 5

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

5. Which of the following declaration is illegal?
a) int a = 0, b = 1, c = 2;
    int array[3] = {a, b, c};
b) int size = 3;
    int array[size];
c) int size = 3;
    int array[size] = {1, 2, 3};
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

6. An array of similar data types which themselves are collection of dissimilar data type are
a) Linked Lists
b) Trees
c) Array of Structure
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

7. Comment on an array of void data type:
a) It can store any data-type
b) It only stores element of similar data type to first element
c) It acquires the data type with the highest precision in it
d) You cannot have an array of void data type

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

8. What is the output of the code given below?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     int main()
  3.     {
  4.         int ary[4] = {1, 2, 3, 4};
  5.         int p[4];
  6.         p = ary;
  7.         printf("%dn", p[1]);
  8.     }

a) 1
b) Compile time error
c) Undefined behaviour
d) 2

View Answer

Answer: b [Reason:] None.