Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

QN1. Document control is addressed by 4.3

True

False

View Answer

Ans: False

QN2. Management review is addressed by

a. 4.1

b. 4.6

c. 4.2

d. 4.5

View Answer

Ans: b. 4.6

QN3. 4.4 clause of ISO 14001 talk about

a. EMS

b. EMS Audit

c. Implementation & Operation

d. None of the above

View Answer

Ans: c. Implementation & Operation

QN4. Environment Policy is addressed in

a. 4.2

b. 4.4

c. 4.1

d. 4.5

View Answer

Ans: a. 4.2

<2>

QN5. Planning is addressed in 4.5

True

False

View Answer

False

QN6. Training Awareness & Competence is addressed in

a. 4.4.1

b. 4.4.2

c. 4.4.3

d. All of these

View Answer

Ans: b. 4.4.2

QN7. 4.4.4 of ISO 14001 talks about

a. EMS

b. EMS Audit

c. EMS Documentation

d. EMS Training

View Answer

Ans: c. EMS Documentation

QN8. 4.4.6 of ISO 14001 focuses on Audit

True

False

View Answer

Ans: False

QN9. Clause 4.5 of ISO 14001 focuses on Monitoring and Measurement True

False

View Answer

Ans: 9. Clause 4.5 of ISO 14001 focuses on Monitoring and Measurement True

QN10. Quality records are discussed in

a. 4.2.3

b. 4.1.3

c. 4.5.3

d. None of the above

View Answer

Ans: d. None of the above

<2>

QN11. Management Review is discussed in

a. 4.1

b. 4.6

c. 4.2

d. 4.3

View Answer

Ans: b. 4.6

QN12. Emergency preparedness and response pertains to clause no.

a. 4.3.7

b. 4.4.7

c. 4.2.7

d. 4.2

View Answer

Ans: b. 4.4.7

QN13. Corrective and preventive action and non conformance check pertains to

a. 4.5.3

b. 4.4.2

c. 4.2

d. 4.0

View Answer

Ans: a. 4.5.3

QN14. Legal aspects of the ISO clause is talked in

a. 4.2

b. 4.1

c. 4.3.2

d. 4.4

View Answer

Ans: c. 4.3.2

QN15. Communication is referred in 4.3.3

True

False

View Answer

Ans: False

QN16. ISO 14010 refers to guidelines for Environmental Auditing

True

False

View Answer

Ans: True

QN17. ISO 14060 refers to Terms and Definition

True

False

View Answer

Ans: False

QN18. ISO 14050 refers to Terms and Definition

True

False

View Answer

Ans: False

QN19. Life Cycle assessment has four standards

True

False

View Answer

Ans: True

QN20. Environmental labels and declaration for self declaration has two standards

True

False

View Answer

Ans: False

QN21. ISO 14004 is EMS for specification with guidance for use

True

False

View Answer

Ans: True

QN22. ISO 14012 is a guidelines for environmental auditing general principles

True

False

View Answer

Ans: False

QN23. ISO 14012 is a guideline for auditing environmental management systems

True

False

View Answer

Ans: False

QN24. SC 3 is environmental labeling

True

False

View Answer

Ans: True

QN25. SC 1 Focuses on

a. Environmental labeling

b. EMS

c. Environmental Auditing

d. All of these

View Answer

Ans: b. EMS

QN26. SC 5 Focuses on

a. EPE

b. LCI

c. LCA

d. All of these

View Answer

Ans: c. LCA

QN27. SC 4 refers to

a. EPE

b. LCI

c. LCA

d. EP

View Answer

Ans: a. EPE

QN28. ISO 14024 lays down framework for environmental labels and declaration

True

False

View Answer

Ans: True

QN29. ISO 14031 lays down performance evaluation guidance

True

False

View Answer

Ans: True

QN30. Internal review is done in

a. Management Review

b. LCI

c. LCA

d. EPE

View Answer

Ans: a. Management Review

QN31. WG stands for

a. World Group

b. World Grant

c. Working Group

d. None of these

View Answer

Ans: c. Working Group

QN32. SCG refers to Environmental Auditing

True

False

View Answer

Ans: False

QN33. Structure and responsibility for EMS activities is mentioned in

a. 4.4.2

b. 4.4.1

c. 4.4.3

d. All of these

View Answer

Ans: b. 4.4.1

QN34. Structure and responsibility for EMS activities is mentioned in

a. 4.4.2

b. 4.4.1

c. 4.4.3

d. All of these

View Answer

Ans: b. 4.4.1

QN35. Operational Control is explained in

a. 4.4.2

b. 4.4.3

c. 4.4.6

d. All of these

View Answer

Ans: c. 4.4.6

QN36. Environmental Management Program is explained in

a. 4.3.2

b. 4.3.4

c 4.3.1

d. 4.3.3

View Answer

Ans: d. 4.3.3

QN37. Clause on 5.1 to 5.7 refers to ISO

a. 14001

b. 14011

c. 14010

d. 14012

View Answer

Ans: Clause 5 series refer to ISO 15189:2012

QN38. Clause no 5.3 refers to

a. Conducting Audit

b. Audit findings

c. Initiating Audit

d. Closing meeting

e. Quality policy

View Answer

Ans: e. Quality policy

QN39. ISO was established in

a. 1980

b. 1947

c. 1950

d. 1982

View Answer

Ans: b. 1947

QN40. Genesis of ISO 14000 occurred in

a. 1990

b. 1980

c. 1947

d. 1975

View Answer

None of the above as: Some observers trace the genesis of the ISO 14000 series to the 1972 United Nations Conference on human Environment in Stockholm, which ultimately spawned a 1987 report titled “Our Common Future”. This report contained the initial reference to “sustainable development,” calling for industry to develop effective environmental management systems. By the end of 1988, more than 50 world leaders had publicly supported the report. The United Nations (UN) then convened the UN Conference on Environment and Development – the Earth Summit – in Rio de Janeiro in June 1992. In part to prepare for this summit, in 1991 ISO established the Strategic Advisory Group on the Environment (SAGE) to make recommendations regarding international standards.
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }